Muğlalı Kadınlar “Gadın Muğlam” Etkinliğinde Buluştu

09.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla Muğlalı kadınlar kıyıdan kırsala 8 Mart coşkusunu yaşadılar.

Muğla’nın dört bir yanından çok sayıda vatandaşın katıldığı “Gadın Muğlam” etkinliğinde; Menteşe, Bodrum, Yatağan, Milas, Ortaca ilçelerinin kadın halk oyunları ekiplerinin sergilediği folklor performansları ve Fethiye’den gelen Delbekçi kadınlarımızın seslendirdiği türkülerle keyifli anlar yaşayan konuklar TRT Halk Müziği Sanatçısı Selcan KÖKÇEN ŞAHİN konseri ile de gönüllerince eğlendiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada: “ Kadın emeğinin yok sayılmadığı bir sanat anlayışını yaşatmak için çabalıyoruz. Bu yüzden “Gadın Muğlam” etkinliğimizi tamamen kadın emeği üzerine planladık. Bundan sonraki etkinliklerimizde de kadın emeğini ve kültürümüzdeki kadın öğesini ön plana çıkaran etkinliklerimiz artarak devam edecektir.”