Meclis Canlı

Muğlalı kadınlar Finansal Okuryazarlık ve İletişim eğitimi alıyor


09.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğlalı kadınlara, ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, ekonomik ve toplumsal hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak bölgesel kalkınmada aktif rol almalarını sağlamak ve fırsat yaratmak için finansal okuryazarlık ve iletişim eğitimi veriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Habitat Derneği işbirliğinde yapılan Kız Kardeşim Projesi kapsamında Muğlalı kadınlar, ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, ekonomik ve toplumsal hayata katılımları konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılmaları için finansal okur-yazarlık ve iletişim eğitimleri alıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde görevli uzman personel tarafından verilen eğitimlerde, Temel Finansal Okuryazarlık, Mobil Fotoğrafçılık ve İnternet Reklamcılığı alanına ilişkin konular işleniyor. Bireyler için Temel Finansal Okur-Yazarlık konusunda 19 kadın ile başlayan eğitimlerle birlikte, 2018 yılı sonuna kadar 150 kadının eğitim alması planlanıyor.

Eğitimlerle ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından şu açıklamalara yer verildi: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye İşbirliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, kadınların kişisel finans kaynaklarını doğru yönetmesi, girişimcilik farkındalığının arttırılması ve desteklenmesi, bilgi teknolojileri hizmetlerinin doğru kullanımına destek olacak bir içeriği kapsamaktadır. Eğitimlerde; para ve bütçe yönetimi, riskler, fizibilite ve finansal tablolar, finansman, internet reklamcılığı, Facebook reklamları, Instagram reklamları ve mobil fotoğrafçılığa giriş konuları işleniyor. Kız Kardeşim eğitimlerine katılmak isteyenler Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 444 48 01 nolu çağrı merkezi hattından bize ulaşabilirler.”