Meclis Canlı

Muğlalı Kadınlar Çanakkale Geçilmez Dedi


16.03.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 103.yılında Muğla’nın 13 ilçesinden 247 vatandaşı Çanakkale’ye götürdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinden Çanakkale’ye daha önce hiç gitmemiş özellikle kırsalda yaşayan kadınları Çanakkale’ye götürdü.

Çanakkale Zaferi’nin 103.yılında vatan toprakları için canını feda eden atalarını, dedelerini ziyaret eden Muğlalı kadınlar duygu dolu anlar yaşadı. Yolculuk öncesi ve sonrası hissettiklerini anlatan kadınlar, Çanakkale’yi hiç görmediklerini, dedelerinden dinlediklerini, Atatürk’ün bugünlere gelmelerini sağladığını ve her şeylerini ona borçlu olduklarını söylediler. Çanakkale’de Şehitlikler, şehitler anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Arıburnu gibi alanları gezen kadınlar savaş zamanında yaşanan olayları da rehberlerden dinlerken duygu dolu anlar yaşadılar. Atalarının ve dedelerinin şehit olduğu toprakları herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Muğlalı kadınlar çok duygulandıklarını ve dua ettiklerini, sanki o günleri bizzat yaşadıklarını belirttiler. Özellikle gençlerin, öğrencilerin bu toprakları görmesi gerektiğini söyleyen kadınlar Türk kültürüne, Atatürk ilkelerine bağlı nesillerin yetişerek bir daha o günleri güzel ülkemizin yaşamamasını temenni ettiler.

“Türk Milleti Çanakkale’de Tek Yumruk Olarak Dünya Tarihini Değiştirdi”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Çanakkale Zaferi’nin 103.yılında Muğlalı hemşehrilerini 1915’de ülkenin her yerinden gelerek vatan topraklarının müdafa edildiği Çanakkale’ye gönderdiklerini çünkü Çanakkale’de Atatürk önderliğinde tek yumruk olan Türk Milleti’nin cesaretinin kazandığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızın 13 ilçesinden kadınlarımızı Çanakkale’ye, dünya tarihini değiştiren savaşın yaşandığı topraklarımıza gönderdik. 1915 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkemizin her şehrinden gelen vatan evlatları bu topraklar için canını ortaya koydular. Türk milleti Çanakkale’de tek yumruk olarak sayıca kendilerinden fazla olan güçlü devletlere boyun eğmediler. Atatürk’ün askeri dehası ve ileri görüşlülüğü ile bir destan yazdılar. Bugün Çanakkale şehitliğinde Ankaralı, Muğlalı, Sivaslı, Ordulu, Karslı, Siirtli ve ülkemizin her şehrinden şehitlerimiz yan yana yatmaktadır. Ülkemizin birliği ve beraberliği, bizlerin daha özgür, huzurlu bir ülkede yaşamamızı sağlamak için canını feda eden atalarımızın, şehitlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Muğlalı hemşehrilerimiz Çanakkale’de bütün Muğla adına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı ve dualarımızı ilettiler. Çanakkale Şehitliği, Anıtkabir ve Kıbrıs Şehitliği ziyaretleri ile vatandaşlarımızı tarihimizin yazıldığı topraklara götürmeye devam edeceğiz. Çünkü analarımız, kadınlarımız buralarda yaşadıklarını, gördüklerini, öğrendiklerini evlatlarına, komşularına anlatacak, tarihine, geçmişine, değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştireceklerdir.” dedi.