Meclis Canlı

Muğlalı Kadınlar Ata’sını Ziyaret İçin Yola Çıktı


09.11.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliği kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Anıtkabir’e yolladığı kafileyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi önünden uğurladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinden toplam 240 kadını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı uğurlama programı ile Anıtkabir ziyareti için Ankara’ya gönderdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’e gidecek kafilede yer alan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği ile hayatlarında ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kadınlara demokratik haklarını veren dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret edebileceklerini söylediler ve kendilerine Atatürk’ü manevi huzurunda bulunma, ona yakın olma fırsatını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.



“Muğla’dan Ata’mıza sevgimizi, saygımızı, özlemimizi bizlerin adına da iletecekler.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda Muğla’dan Anıtkabir’e sevgi, özlem, minnet duygularını Muğlalı kadınlarla yolladıklarını, her zaman gönül ve fikir bağı ile bağlı oldukları Atatürk’ü özellikle bugünlerde her zamankinden daha fazla aradıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’mızın 13 ilçesinden daha önce Ata’mızın ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i görmeyen, onu manevi huzurunda ziyaret etmek isteyen kadınlarımızı Ankara’ya uğurladık. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan kadınlarımız Muğla’dan Ata’mıza sevgimizi, saygımızı, özlemimizi bizlerin adına da iletecekler. Ata’mızın devrimlerine, fikirlerine, emanetlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Ülkemiz için içeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı bizleri 78 yıl önce uyaran, fikirleri, devrimleri ile dönemini, günümüzü, geleceğimizi aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamalı, onu gelecek kuşaklara doğru anlatabilmeliyiz. Avrupalı medeniyetlerden bile önce kadınlara seçme, seçilme hakkı veren, kadın, erkek eşitliğini medeni kanunla resmileştiren Atatürk’ü gelecek kuşaklara en iyi anlatabilecek kadınlarımız ve annelerimizdir. Bu nedenle Muğla’mızdan kadınlarımızı 10 Kasım’da Ata’mızın manevi huzuruna yolladık.” dedi.