Meclis Canlı

Muğla’dan Çanakkale’ye Tarih Yolculuğu


22.03.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’dan 288 vatandaşı dünya tarihini değiştiren Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı topraklara götürdü.

 

Çanakkale’de Şehitlikler, Şehitler Anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Arıburnu gibi önemli bölgeleri ilk defa gören Muğlalı vatandaşlar Çanakkale’ye savaşmaya giderek orada şehit olan hemşehrilerinin şehitliklerini de ziyaret etme fırsatı buldu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi 108 yıl önce dünya tarihinin değiştiği Çanakkale topraklarına Muğla’lı vatandaşların ziyaret etmesini sağlıyor. Bu kapsamda bu yıl 288, toplam 1790 vatandaş Büyükşehir ile Çanakkaleyi ziyaret etme fırsatı buldu.

 

“Çanakkale’de yatan kahramanların sayesinde bugünlere geldik”

1.Dünya Savaşı’nın en önemli cephelerinden biri olan Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası, Türk Milleti’nin cesareti ile büyük bir destan yazıldı. Her yıl tarihin yeniden yazıldığı topraklara Muğlalı vatandaşların ziyaret etmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi zaferin 108.yılında 288 vatandaşı daha Çanakkale’ye götürdü.

 

Çanakkale topraklarına ilk defa giden Yatağan’dan Kübra Kaya çok duygulandığını ve dua ettiğini söyleyerek kendilerini buraya gönderen Başkan Gürün’e teşekkür etti. SOGEM öğrencilerinden İbrahim Talan’da Çanakkale’ye ilk defa geldiğini, rehberin anlattıkları ile geçmişe yolculuk yaptıklarını, Çanakkale’nin tarih dolu olduğunu söyledi. Menteşe’den Kevser Öztürk’de ilk defa Çanakkale’ye geldiğini kalbinin heyecanla attığını çok duygulandığını söyledi ve başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin cennet mekanı olsun dedi. Yatağan’dan Nazmi Kurt’da Çanakkale’ye ilk defa geldiğini, şehitlikleri gördüğünde ve rehberin anlattıkları ile çok duygulandığını, gözlerinin yaşardığını söyledi. Muğla Yaraş’tan Hatice Kaba’da burada yatan kahramanları sayesinde bugünlere geldiklerini, ayakta olduklarını söyledi ve kendilerini Çanakkale’ye gönderenlere çok teşekkür etti.

 

Çanakkale’de Şehitlikler, Şehitler Anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Arıburnu gibi alanları gezen Muğla’lılar savaş zamanında yaşanan olayları da rehberlerden dinlerken duygu dolu anlar yaşadılar.

 

Başkan Gürün; “Çanakkale’yi doğusundan batısına Atatürk önderliğinde tek yürek olan Türk Milleti kazandı”

 

Türk Milleti’nin birlik, beraberlikle aşamayacağı engelin, yenemeyeceği güçlüğün olmadığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bunun en somut örneğinin Çanakkale Zaferi olduğunu belirtti.

 

Başkan Gürün; “2016 yılından beri Çanakkale’ye, büyük zaferin kazanıldığı topraklara hemşehrilerimizi gönderiyoruz. Bu yıl daha önce o toprakları hiç görmemiş 288 vatandaşımızı dünya tarihinin değiştiği, destan yazılan Çanakkale’ye gönderdik. Doğusundan batısına Türk Milleti’nin birlik, beraberlikle tek yürek olarak neleri başarabileceğini, tüm güçlükleri aşabileceğini ve 7 düvele meydan okuyabileceğinin en somut örneği Çanakkale zaferidir. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk önderliğinde Türk Milleti hep tek yürek olmuş, engelleri tek tek aşmıştır. Bugün de ülkemizin tüm vatandaşlarını kucaklamalı, sevgimizi arttırmalı, geleceğe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmadan yürümeliyiz” dedi.