Meclis Canlı

Muğla’da Toplu Ulaşımda Hijyen


31.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımı kullanan vatandaşların sağlıklı ve daha temiz bir ortamda ulaşımlarını sağlamak için belediye otobüsleri düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sağlıklı ve daha temiz bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla belediye otobüslerini düzenli olarak dezenfekte ediyor. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte salgın ve bulaşıcı hastalıkların arttığı gözlemlenmekte ve toplu ulaşımda bunların önüne geçilmesi için araç yüzeyleri ve hava partiküllerine yönelik olarak temizlik yapılıyor. Sefer sonunda yapılan temizlik çalışmalarında otobüslerdeki yolcu tutamaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler yüzeye uygun ürünler ile rutin olarak dezenfekte ediliyor.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Her gün binlerce vatandaşımızın kullandığı toplu taşıma araçlarında bakteri ve virüslerin barınarak hastalık yayılmasının önüne geçmek için belediye araçlarımız sefer sonlarında temizlenmektedir. Ayrıca yapılan bu temizlik sırasında araçlar insan sağlığına zarar vermeyen maddeler kullanılarak dezenfekte edilmektedir.” ifadeleri yer aldı.