Meclis Canlı

Muğla’da Tarım Sempozyumu


13.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi işbirliği ile Muğla’da Tarım I(Bitkisel Üretim, Arıcılık Ve Su Ürünleri) Sempozyumu düzenleniyor.

16 Mayıs 2016 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 09.30’da başlayacak olan sempozyuma, 22-23. Dönem CHP Muğla Milletvekili ve Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi E. Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Gürol Ergin, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Gül, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Yeşiloğlu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akkurt, Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu,  Ortaca Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yokaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sungur Çivelek, Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş, SÜR-KOOP ( Su Ürünleri )Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya katılacak.

Sempozyumda;  Muğla’da tarımsal yapı, Muğla’da örtü altı tarımı ve geliştirme olanakları, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla tarımını geliştirme çalışmaları, Muğla’da narenciye üretimi ve geliştirme olanakları, Türkiye’de bağcılık ve Muğla bağcılığını geliştirme olanakları, Muğla’da zeytincilik ve geliştirme olanakları, Muğla’da zeytinyağı üretimi ve geliştirme olanakları, Muğla’da arıcılık ve geliştirme olanakları, Muğla’da su ürünleri yetiştiriciliği ve geliştirme olanakları, Muğla’da su ürünleri üretimi ve yetiştiriciliği konuları ele alınacak.

Tüm gün devam edecek olan sempozyumun ardından 22-23. Dönem CHP Muğla Milletvekili ve Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi E. Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Gürol Ergin’in yazdığı ve Menteşe Belediyesi’nin katkıları ile yayımlanan “Çağlar Boyunca Tarım İnsan Toplum” kitabının tanıtımı yapılacak.