Meclis Canlı

Muğla’da su sorunları çözülüyor


27.06.2018

Milas İlçesi Kayadere Mahallesinde yıllardır yaşanan su sıkıntısı Muğla Büyükşehir Belediyesinin açtığı sondaj kuyusu ve yeni yapılan içme suyu hat çalışmaları sayesinde çözülüyor.

İl genelinde su sıkıntısı yaşanan bölgelerdeki çalışmalarına hız veren Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Milas İlçesi Kayadere Mahallesinin su problemini da ortadan kaldırıyor.

Kuyu açıldı, yeni içme suyu hattı yapıldı

Bölgede yıllardır yaşanan su sıkıntısının çözümü için çalışma başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonunda bölgenin ihtiyacını karşılayacak miktarda suyu buldu. Bunun üzerine başlatılan sondaj çalışmaları sonunda yaklaşık 12 lt\sn su elde edildi. 3 lt/sn su ihtiyacı olan Kayadere Mahalle’sinin elde edilen bu suyun mahalleye uzun yıllar yeteceği belirtildi. Ayrıca açılan kuyudan Kayadere deposuna kadar hat çeken ekipler son olarak sondaj kuyusunun bağlantılarını tamamlayarak bölgeye yeterli miktarda suyu temin edecek.     

“Canavar gibi çalıştılar”

Çalışmalar hakkında duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayadere Mahalle muhtarı Gürsel Meşelik, uzun süreden beri süren su sıkıntısının giderilmesi nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekipler canavar gibi çalıştı diyen Meşelik, “Bizim mahallemizde yıllardır su yetersizdi. Şimdi açılan kuyu ile 12 litre/saniye su bulundu. Mahallemizin ihtiyacı ise 3 lt/sn. Yani bulunan su bizim için çok fazla. Buda yıllarca su sıkıntısı yaşamayacağımız anlamına geliyor. Ekipler gelip burada canavar gibi çalıştılar. Sadece su değil yol, mezarlık ve sağlık hizmetleri nedeniyle başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.