Meclis Canlı

Muğla’da İki İlçede Orman Yangını


19.08.2019

Muğla’nın Milas ve Bodrum İlçelerinde orman yangını çıktı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çıkan orman yangınlarını inceleyerek gece boyu söndürme çalışmalarında yer alan ekiplerle birlikte yangın sahasında bulundu.

Muğla’nın Milas ve Bodrum İlçelerinde orman yangını çıktı. Çıkan yangında Bodrum’da yaklaşık 70 Milas’ta ise yaklaşık 40 hektar ormanın yandığı belirtildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yangına müdahale eden ekiplerin yanında yer aldı.

Milas Yangını Kontrol Altına Alındı

Muğla’nın Milas İlçesi Cehennem Deresi olarak adlandırılan bölgede ve Yusufça Mahallesinde sabah 11:00 saatlerinde orman yangını çıktı. Çıkan yangına Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 2 noktada başlayan orman yangını rüzgârın etkisiyle Kayabaşı Mahallesi ve Sulu Dereye doğru ilerlerken arazinin sarp ve ulaşılamaz olması yangına müdahaleyi zorlaştırdı. Orman Genel Müdürlüğüne ait 8 helikopter ile yangına müdahale edilirken Muğla Büyükşehir Belediyesi 4 arazöz, 2 sulama tankeri, 2 iş makinası(1 dozer, 1 ekskavatör), 2 çekici, 2 pikap ve 22 personel ile orman yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Ertesi gün sabah saatlerinde kontrol altına alınana yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 70 Hektar Ormanlık Alan Yandı

Bodrum İlçesi Mumcular Mahallesi Yeniköy Mevkiinde de öğleyin 15:15 saatlerinde yangın çıktı. Mazı yerleşim alanına kadar yaklaşan alevler ekiplerin müdahalesi sonucunda ertesi gün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı itfaiye ekipleri 6 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 1 sulama tankeri, 2 iş makinası(1 dozer, 1 iş ekskavatör) 2 çekici ve 19 personel ile orman yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 70 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Başkan Gürün; “Geleceğimiz, milli servetimiz ormanlarımızı korumak için herkese büyük görev düşüyor”

Çıkan Orman yangınlarını yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yangınların çıkış alanının farklı olması insanın aklına her türlü spekülatif düşünceyi getiriyor. Bu konuda uzman değiliz ama sabotaj ihtimali araştırılmalı. Yangınların yüzde 80’ininden fazlası insan kusurundan çıkıyor. Bununla ilgili geniş çalışmalar yapılması gerekiyor. Yangınların neden çıktığını ve nasıl önlenebileceğini konusunda bilimsel toplantılar yapılması gerekiyor. Tamamen olmasa da, büyük ölçüde önleyici tedbirler almamız gerekiyor. Yangına müdahale eden ve söndürülmesinde büyük emek sarf eden Başta Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ederim. Ülkemizin ve yaşadığımız şehir Muğla’nın milli değerleri, geleceği ormanlarımızı korumalı, sahip çıkmalıyız.” dedi.