Meclis Canlı

Muğla’da ‘Gönüllü İtfaiyeci’ başvuruları başladı


05.04.2022


Muğla'da ev, iş yeri, araç yangını, trafik kazası, kurtarma olayı, su baskını gibi itfai olaylara kısa sürede müdahale eden Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatı, şimdi gönüllü itfaiye teşkilatını kuruyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, il genelinde yaşanabilecek itfai olayları ve doğal afetlerde teorik ve uygulamalı olarak eğitimini almış ‘gönüllü’ vatandaşları tek çatı altında topluyor.

 

Muğla’da yaşanan itfai olaylarda kısa sürede vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, kenti doğal afetlere hazırlamak amacıyla şimdi gönüllü itfaiye teşkilatını kuruyor.

 


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada gönüllü itfaiyecilik yönergesinin hayata geçmesiyle çalışmalarını hızlandırdıklarını, başvuruda bulunan gönüllülerin teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacaklarını açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, “Sınav ve eğitimlerden başarıyla geçen gönüllüler ‘Gönüllü İtfaiye Teşkilatına’ katılmaya hak kazanacaklar. Gönüllü itfaiyecilere katıldıkları çalışmalarda kullanılmak üzere özel giysiler ve malzemeleri ile kimlik kartlarının yanı sıra eğitim, tatbikat, kurtarma ve yangınlara katıldıkları sürece yeme, içme ve barınma giderleri Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca karşılanacak. Gönüllü İtfaiyeci olmak isteyen vatandaşlarımız mugla.bel.tr/uploads/mevzuattr/9fbfbe22-0dda-4c35-99ee-7a673ea9b094_itfaiye%20yönergesi.pdf  linki üzerinden, gönüllü İtfaiye Yönergesini indirip, şartlarının uygun olması halinde ekte yer alan başvuru formunu doldurarak en yakın İtfaiye Grup amirliğine başvurmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.