Meclis Canlı

Muğla’da Duraklar Yenileniyor


03.04.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk ve yetki alanında bulunan yol güzergâhları ve toplu taşıma hizmeti yapılan yollar üzerinde durak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince il genelinde vatandaşların rahat bir ortamda beklemelerini sağlamak, her türlü hava koşullarında toplu taşıma araçlarına sıkıntı yaşamadan erişimlerini sağlamak amacıyla durak yenileme çalışmalarına başlandı. Durak yerleri için arazi çalışmaları yapılarak ilgili kurumlardan görüşlerin alınması, mülkiyet sorunlarının çözülmesi, yer zeminin ayarlanması gibi işlemlerinin tamamlanmasının ardından 292 adet durağın montajı yapıldı. Mevcutta bulunan ve deforme olan durakların yenilenmesinin yanı sıra ihtiyaç olan noktalara da yeni duraklar konuldu.   

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı “Kent içi yolcu taşımacılığının temeli olan toplu taşımacılık sistemleri içinde duraklar önemli yer tutmaktadır.13 ilçemizde yapılan durak çalışmaları ile vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını rahat bir ortamda sıkıntı yaşamadan, güvenli şekilde bekleyebilecekleri durak montaj çalışmaları yaparak, özellikle eğitim-öğretimin yoğun olduğu kesimlerde öğrencilerimizin mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından 292 adet durağın montajı tamamlandı. Yerleri belirlenen 500 adet yeni durağın da montaj çalışması devam ediyor.”