Meclis Canlı

Muğla’da Cumhuriyet Bayramı Coşku İçerisinde Kutlanıyor


29.10.2022


Cumhuriyetin ilanın 99. Yılı Muğla’da değişik etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.  28 Ekim akşamı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Kutlamalar 29 Ekim günü Atatürk Stadyumunda devam etti.

 

Muğla’da Cumhuriyet Bayramı coşkulu kutlamalara sahne oldu. Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yılı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kötekli’de yapılan Manuş Baba konseri ile başladı.

 

28 Ekim günü Cumhuriyet Meydanına çelenk koyma töreni düzenlendi. Aynı gün akşam Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş yaşam Merkezinde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Başkan Gürün: İkinci yüzyılda cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız


Cumhuriyet Resepsiyonunda Konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Kurtuluş savaşını başarıyla bir mucize gibi bitirdik. Mustafa Kemal Atatürk dedi ki ‘Yarın Cumhuriyeti ilan Edeceğiz’ bu cümle çok büyük bir meşakatle gelinen, çok büyük  bir mücadeleyle gelinen ve ulaşılan hedefti. Ve o hedefi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm yoldaşları birlikte ulaştılar. Olağan üstü değerli bir mirasın mirasçılarıyız. Bu gurur duyulacak bir şey ama aynı zamanda bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Cumhuriyetin 99 yılına baktığımızda inişler çıkışlarla Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak için yapılan çeşitli hamlelerle bu hamlelerin farklı güçler tarafından başka yönlere çevrilmek istenmesiyle farklı değerler üzerinden değerlendirerek Cumhuriyetin yönü değiştirilmeye, saptırılmaya ve farklı yönlere yöneltilmeye çalışıldı.  Ama şuan Türkiye’ye baktığımızda gelinen noktada herkes kendisini sorguluyor acaba biz doğrumu yaptık bundan sonra ne yapmalıyız diyor. Biz çok daha demokratik, insan haklarına önem veren, hukuka adalete gerçekten sahip çıkan bir yönetim tarzını özlüyoruz ve bunu da hak ediyoruz. Bir yıl sonra 100. Yılı kutlayacağız. Hep birlikte ikinci yüz yılın daha güzel, huzurlu ve eşitlik içerisinde kavga etmeden başlamamız gerekiyor. Yeni bir yüz yıla başlayacağız.  

Ailemizin geleceği için çaba harcamalıyız. El ele kol kola tek yürek olarak birlikte mücadele etmeliyiz. Kuruluş ilkelerini tekrar getirmeliyiz. İkinci yüzyıl cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Kendinize inanın. Bir birinize inanın. Barış içerisinde yürüyelim. Sevgimizi büyütelim. 100. Yılda farklı bir ortamda birlikte olmak dileğiyle bayramınızı kutluyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Stadyumunda öğrenciler tarafından hazırlanan 29 Ekim gösterileri ile devam etti. Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün daha sonra halkın bayramını kutladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Konseri Milas’ta

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene gerçekleştirilen Cumhuriyet konserinin bu yıl ki adresi ise Milas.  Milas Atapark meydanında gerçekleş tirilecek olan Cumhuriyet Konserinde Tuğçe Kandemir sahne alacak.