Meclis Canlı

Muğla’da Büyük Bir Aileyiz Toplantısı Ula’daydı


13.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantıları Ula ilçesiyle tamamladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların sonuncusunu Ula İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ula  Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Ula İlçe Başkanı Gültekin Sarıbaş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Ula mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.



“Ula İlçesi’nden Muhtarlar Masası’na Bugüne Kadar 196 Talep Geldi”

 Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’nın şimdi 565 muhtara hizmet verdiğini, Muhtarlar Masası’na bugüne kadar Muğla il genelinden 4478 adet başvuru yapıldığını, Ula İlçesi’nden 196 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Ula ilçesinin 30 muhtarı olduğunu ve bunlardan 20’sinin Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



“Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları İletişim Açısından Çok Önemli”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısında konuşan Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, bu tür toplantıların vatandaşla iletişim açısından çok önemli olduğunu, muhtarlarla ve vatandaşlarla buluşarak sorunların, istek ve taleplerin yerinde dinlenmesinin yararlı olduğunu söyledi ve kısa sürede Muğla’da hizmetleri ile her noktaya ulaşan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Ümit Karaarslan; “Büyükşehir Belediye’mizin her ilçede yaptığı bilgilendirme toplantıları sorunları çözmek ve kaynağında dinlemek için açısından çok önemli. Ayrıca muhtarlarımız direkt Büyükşehir Belediye’mize ulaşabiliyorlar. Kısa sürede Muğla’nın bütün ilçelerine hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediye’mize teşekkür ediyorum. 2 yıl öncesine kadar hizmetler bu kadar hızlı ve düzenli değildi.  Özellikle MUSKİ kısa sürede su sorunlarına müdahale ederek çözüm üretiyor. Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.



“Ula’ya 2016 Yılında 15 Milyon Yatırım Yapacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2014-2015 yılında Muğla'ya Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 247 milyon 454 bin lira yatırım yaptıklarını bu yatırımın 4 milyonunu Ula ilçesine yapıldığını söyledi ve 2016 yılında Muğla'ya 410 milyon 218 bin lira yatırım yapacaklarını bu yatırımın da 15 milyonunun Ula ilçesine yapılacağını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz sunumuyla siz değerli muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir aradayız. Bu toplantılarda 2014-2015 yılında yaptıklarımızı, 2016 yılında Muğla için yapacağımız hizmet ve yatırımları anlatıyoruz. Ayrıca sizlere dağıttığımız kitapçıklarda bu hizmetler ve yatırımları yazılı olarak taahhüt ediyoruz. Siz muhtarlarımızı mahallerinizde ve köylerinizde Büyükşehir Belediye’mizin daire başkanı,  amiri gibi görüyoruz. Çünkü vatandaş en küçük probleminde veya isteğinde siz muhtarlarımıza gelir. Bu nedenle sizler için Muhtarlar Masa’mızı kurduk. Birimlerimize hemen ulaşabilmeniz için bizleri aramanız yeterli. Personelimiz 24 saat sizlerden gelen istek, talep ve önerileri alarak yetkili birimlere iletiyorlar ve bunların hepsi kayıt altına alınıyor. Sizlerin istek, talep ve önerileri bizler için önemli. Muğla’da ilçe belediye başkanlarımızla siz muhtarlarımızla daha yaşanır bir Muğla için çalışıyoruz. Yollardan, ulaşıma, tarımdan, suya, kanalizasyon ve alt yapıdan hafriyat alanlarına, evde bakım hizmetlerinden kent orkestrasına kadar Büyükşehir Belediyesi olarak birçok hizmeti ve yatırımı Muğlamıza kazandırdık. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 2014-2015 yılında Muğlamıza 247 Milyon 454 bin TL yatırım yaptık. 2016 yılında da 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacağız. Hedefimiz1Muğla1 sloganımız, Sevgi Hoşgörü ve Güleryüzle hizmet anlayışı ile Muğlamıza hizmet etmeye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.