Meclis Canlı

Muğla ve Antalya’dan Dört Dörtlük Açılış


24.05.2018

Muğla-Antalya sınırında Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri tarafından ortaklaşa yapımı tamamlanan Karaçay köprüsünün açılış töreni yapıldı. Yapımı Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri, projesi Seydikemer Belediyesi ve Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan dört belediyenin ortak çalışması hizmete açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Karaçay köprüsünün fikir veya siyasi ayrım gösterilmeden bir araya gelerek birlikte üretme ve hizmet etmenin önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi. 

2014 yılında meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören Karaçay Köprüsü Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri tarafından yeniden yapıldı. Muğla ve Antalya İllerini birbirine bağlayan köprünün yapımında ayrıca Kaş Belediyesi ve Seydikemer Belediyeleri de katkı sağladı.

102 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki köprü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Muğla Valisi Esengül Civelek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Palamut Mahallesi Muhtarı Şaban Ardıç ve Korubükü Mahalle Muhtarı Hakkı Kılınç, Seydikemer Muhtarlar Derneği ve vatandaşların katılımı ile açıldı.

Korubükü Muhtarı Hakkı Kılınç açılışta yaptığı konuşmada iki Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür ederek bu köprünün sadece şehirleri, ilçeleri, mahalleleri değil gönülleri de birbirine bağladığını söyledi.

Palamut Muhtarı Şaban Ardıç’da açılışta yaptığı konuşmada selde zarar gören köprünün Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri tarafından kısa sürede yapılarak hizmete açıldığını söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışta konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer; “Köprü, yol, su hizmeti hayırdır, bu hayır köprüsü için Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, selden zarar gören köprü için iki Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşüldüğünü ve protokolden sonra projenin kendileri tarafından hazırlandığını söyledi. Büyük bir emeğin, karşılıklı işbirliğinin güzel bir örneği olan köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Yakup Otgöz köprünün vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Başkan Türel; “Seçim ortamında siyaset değil, hizmetler konuşmalı”

Muğla ve Antalya Büyükşehir belediyelerinin ortak harcama yaparak hizmete açtığı köprünün açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu köprüleri yapıyor isek tek maksadımız vatandaş ile gönül köprüleri kurmaktır. Bugün burada sıradan bir köprü açılışı töreninde değiliz. Çünkü Eşen Çayı’nın iki tarafındaki Muğla ve Antalya, Seydikemer ve Kaş sadece komşuluk ilişkisi değil, aynı zamanda gönül köprüleri de oluşturmak suretiyle güçlü bir dostluk bağı da kurmuş çok güzel ilçelerimiz. Bu köprüler gönül köprüsüne dönüştürmek suretiyle çok daha sıkı bir hale getiriliyor. Bir yakada Muğla, bir yaka da Antalya. Bu birlik ve beraberliğin bir göstergesidir aslında bu köprü. Biz farklı iki siyasi partiye mensup belediye başkanlarıyız. Türkiye’de şu seçim ortamında siyaset yarışmasın, projeler yarışsın, taahhütler yarışsın, demokrasi yarışsın, hukuk yarışsın. Siyaset yarışmazsa, projeler yarışırsa, birlik ve beraberlik ortaya konulursa, böyle güzel eserler, aynı Osman Başkanımla benim gibi, Yakup Başkanımla Halil Başkanım gibi bu birlik ve beraberlik sayesinde ortaya çıkıyor” dedi.

Başkan Gürün; “Şehirlerimizi Hizmet, Vatandaşlarımızı Gönül Köprüsü İle Birbirine Bağladık”

Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri’nin ortak harcama yaparak hizmete açtığı köprünün açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Belediyeler olarak yaşadığımız şehirler için birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Muğlamızı komşu ilimiz Antalya’ya vatandaşlarımızı da bu hizmetle birbirine bağlayan hizmet ve gönül köprüsünü tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtarlarımızdan ve ilçe belediyelerimizden talep gelince meclisimizden oy birliği ile karar alarak çalışmaları başlattık. Maliyeti çok yüksek olmasa da önemi ve anlamı olan bir hizmeti hayata geçirdik.  Bu köprü, Türkiye’de ihtiyaç duyduğumuz, bir araya gelerek birlikte üretme potansiyelinin hayata geçmesini gösteriyor. Türkiye’nin bu birlikteliğe, işbirliğine ihtiyacı var. Hizmette kesinlikle ayrım yapmadan bütün kurumların aynı eşitlik ilkesi içinde hareket etmesi gerekiyor. Karaçay Köprüsü iki ilimiz arasında üreticilerimize, yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet ederek gönülleri de birbirine bağlayacak. Bizler hizmet edeceğiz, vatandaşlarımızda bu hizmetlerin keyfini sürecek.” dedi.

 

Muğla Valisi; “Takdire Şayan Hizmet”

Muğla Valisi Esengül Civelek yaptığı konuşmada bu hizmetin takdire şayan bir yatırım olduğuna dikkat çekerek yol medeniyettir sözünü hatırlattı. Civelek, “Türkiye ekonomisi ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığım Karaçay Köprüsü’nün yapımında Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, Seydikemer ve Kaş Belediye Başkanlarımıza ve emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyorum” dedi.

İki Başkan Köprü Ortasında Kuçaklaştı

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Muğla tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de Antalya tarafından gelerek köprü ortasında kucaklaştılar ve köprünün açılışı gerçekleştirdiler. Konfetiler ve balonlarla süslenen açılışta vatandaşların ilgisi yoğundu.

Vatandaşların talebi Büyükşehir Meclisi’nden oy birliği ile geçti

Muğla-Antalya il sınırında Seydikemer ilçesi ile Kaş ilçesini birbirine bağlayan, Eşen Çayı üzerindeki köprünün sel sebebiyle hasar görerek yaya ve araç trafiği için tehlikeli duruma gelmesi üzerine mevcut köprünün yıkılıp yerine yenisinin yapılması için yöre halkının talepleri Seydikemer ve Kaş Belediye Meclislerinde gündeme getirildi. Muğla Büyükşehir Belediye meclisi oy birliği ile karar alarak yapıma onay verdi. Talep sonrası Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Seydikemer Belediye Başkanlığı ve Kaş Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından ihale işlemleri Seydikemer Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

2 milyon 522 bin TL’ye mal oldu

Sözleşme bedeli KDV dahil 2 milyon 522 Bin 264 TL olurken, yeni köprünün yapım projesi Seydikemer Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatıldı. Köprü yapımı için belirlenen değerin yarısını Muğla, yarısını da Antalya Büyükşehir Belediyeleri karşıladı.