Meclis Canlı

Muğla “Uğur’suz 26 yılı” unutmadı


25.01.2019

26 yıl önce aracına konan bomba ile katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılırken, Muğla’da da unutulmadı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle “Uğur’suz 26 yıl” Uğur Mumcu’yu Anma Konseri düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından verilen, şefliğini Münif Akalın, solistliğini ise Muğla’lı bir ailenin ve Fagotçu bir babanın oğlu olan, şu anda da Götingen Senfoni Orkestrası’nın solo fagotçuluğu görevini sürdüren Ömer Kazıl’ın yaptığı konserde; Gioacchino Rossini’den İpek Merdivenler Üvertürü ve Fagot Konçertosu, Bela Baytok’tan Romen Dansları, H.Ferid Alpar’dan Prelüd ve İki Dans ile Selda Bağcan’dan Uğurlar Olsun eserleri seslendirildi. Uğur Mumcu sevenleri ile dolup taşan Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde dinleyiciler, seslendirilen parçalarda duygusal anlar yaşadı.

Başkan Gürün; “Uğur Mumcu eserleri, sözleri ve ileri görüşlülüğü ile hep yaşayacak ve asla unutulmayacak.”

Konser bitiminde kısa bir konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Araştırmacı gazeteciliğin, gerçek haberciliğin, dik duruşun simgesi Uğur Mumcu’nun yıllar önce söylediklerinin ülkemizde ne yazık ki gerçekleştiğini, onun eserleri,  ileri görüşlülüğü ve fikirleri ile daima yaşayacağını söyledi. Başkan Gürün, “26 yıl önce Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Aradan geçen bunca yıla rağmen Uğur Mumcu’nun eksikliğini bugün hala hissediyoruz. Ancak her türlü karanlığa rağmen, umutsuz olmadan birlik ve beraberlik içerisinde, gelecekle ilgili endişe etmeden Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın yolunda kol kola yürüyeceğimize gerçekten inanıyorum. Siz değerli dinleyicilerimize de bu güzel gecede hep beraber olduğumuz ve bu duyguları birlikte paylaştığımız için çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.