Meclis Canlı

Muğla Felsefe toplantılarında Muğlalı Diogenes ve Felsefe konuşuldu


16.06.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Aristoteles Felsefe Derneği işbirliğinde alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla Muğla Felsefe Toplantıları yapıldı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Seminer Salonu’nda yapılan Anadolu/Oinoanda Felsefe Okulu Muğla Felsefe toplantıları, Durham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Martin Fergusson Smith ile Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin mesajlarının okunması, Arkeolog Hüseyin Köktürk ve Aristoteles Felsefe Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. H. Nur Beyaz Erkızan’ın açılış konuşmaları ile başladı.

İlk gün belgesel film gösterimi yapıldı

Muğla Felsefe toplantılarının ilk günü Doç. Dr. Sinan Kadir Çelik’in Anadolu’da Bilimin ve Bilgeliğin İzleri sunumu ve Oinoandalı/Muğlalı Diogenes hakkında belgesel film gösterimi yapıldı. Toplantı Öğretim Görevlisi Alp Ejder Kantoğlu’nun Bir Şehir ve Çağları Birleştiren İki Adamın Hikâyesi, Prof. Dr. Oktay Taftalı’nın Arkaik Büyüden Çağdaş İletişime: Medyum, Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in Epikuros, Sextus ve Nietzsche sunumları ile devam etti.

Toplantı Kadıköy’ün Antikçağ Kültür Mirası ile sona erdi

İkinci gün toplantıları Dr. Cengiz Çevik’in Epikuros’un Bahçesi’nden Oinoandalı Diogenes’in Yazıtına: Doğa ve İnsan sunumu ile yapıldı. Toplantıya çevrimiçi bağlanan Doç. Dr. Refik Güremen, Oinoandalı Diogenes Yazıtı: Tarih ve Araştırma sunumuyla konuklara bilgilerini aktardı. Toplantı Dr. Levent Kavas’ın "Böylesi gerekli işler habire felsefe tartışmamızı engelleyecek.", Prof. Dr. H. Nur Beyaz Erkızan’ın Oinoandalı/ Muğlalı Diogenes’te İnsan Sevgisi ile devam ederken, Doç. Dr. Sinan Kadir Çelik’in belgesel film gösterimi eşliğinde Kadıköy’ün Antikçağ Kültür Mirası sunumu ile sona erdi.

Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı toplantı sonunda sunumlarını yapan akademisyenlerin tümünün katılımıyla değerlendirme oturumu yapıldı. Etkinlik sonunda sunum yapan akademisyenlere teşekkür belgeleri verildi.

Muğla Felsefe toplantılarını izlemek için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz; 

https://youtu.be/zEY0iHYm8jw

https://www.youtube.com/watch?v=kpT9Kjd-Sv8&t=10612s