Meclis Canlı

Muğla, Elazığ ve Malatya için tek yürek oldu


28.01.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Elazığ ve Malatya’da da meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlar için Bodrum, Milas, Menteşe, Marmaris, Datça ve Fethiye Belediyelerinin vatandaşlardan topladığı yardımları 9 TIR, 2 Kamyon ile Elazığ’a gönderdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Elazığ ve Malatya’da da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede mağdur olan vatandaşlar için tek yürek oldu. İlçe belediyelerinin oluşturduğu yardım kampanyasına destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Bodrum, Milas, Menteşe, Marmaris, Datça ve Fethiye Belediyelerine bıraktığı yardım malzemelerini 9 TIR, 2 Kamyon ile Elazığ’a gönderdi.

İlçe belediyelerinden toplanan yardım malzemeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyo-kültürel alanında getirildi. Burada 9 TIR ve 2 kamyona yerleştirilen yardım malzemeleri saat 21.00 itibariyle, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun  katılımı ile Elazığ’a uğurlandı. Bot, giyim eşyası, çocuk bezi ve kuru gıdadan oluşan yardım tırları Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Elazığ’da ilgili kurumlara teslim edilecek.

Başkan Gürün, “Depremin olduğu andan itibaren ekiplerimiz bölgeye gitmek için hazırdı”

Araçları uğurlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, burada yaptığı açıklamada, depreminin yaşandığı gece ilgili kurullar ile görüştüklerini belirterek “Depremin ilk gününden itibaren AFAD ile yaptığımız görüşmelerle herhangi bir araç ve gereç ihtiyaçlarının olup olmadığını bize bildirdiler. Biz teyakkuz halinde o araçlarımızı tuttuk. Herhangi bir talep gelmedi. Yeteri kadar araç ve gerecimiz var dediler. İlçelerimizde ve Muğla’nın genelinde vatandaşlarımız ‘Biz yardımda bulunmak istiyoruz. Nasıl yapabiliriz’ dediler. Belediye başkanlarımız ‘Bize yardım geliyor. Bu yardımları hep birlikte gönderelim dediler. Toplanan yardımları bize göndermek suretiyle toplu olarak Elazığ’a gönderme kararı aldık. Bugün 9 TIR yardımı Elazığ’a gönderiyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin elemanları zabıtalar ile birlikte daha önceki depremlerde tecrübeli olan bu arkadaşlar orada uygun ve olması gereken yerlere yardım malzemesi olarak teslim edecekler. Yardım malzemesi olarak bot, battaniye, kaban, çocuk bezi gibi acil ihtiyacı olan malzemeleri gönderiyoruz. Gıda maddesi de var. Onları da vatandaşların verdiği malzeme olduğu için kabul ettik” dedi.

“Kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, depremzedelerin kurtarılması ile ilgili kurtarma ekiplerine de teşekkür etti. Gürün, “Kurtarma ekiplerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onları kutluyorum, emeklerine sağlık diyorum çünkü hiç uyumadan ve devamlı olarak çalışarak çok can kurtardılar ve çok önemli bir görevi yerine getirdiler. Onlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Biz deprem kuşağındayız. Üç ana kuşakta her an deprem olma ihtimali var. Bu fayların birisi de Batı Anadolu kuşağı olan bizim de içinde bulunduğumuz kuşak. Biz de her türlü depreme karşı hazırlıklı olmalıyız ve biz de olası bir depreme karşı daha hazırlıklı hale geleceğiz” dedi.