Meclis Canlı

Muğla Cumhuriyetin 94’üncü Yılını Coşkuyla Kutladı


30.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde çeşitli programlar düzenlendi. Kutlamalar 29 Ekim Pazar günü yapılan Cumhuriyet yürüyüşü ve Derya Uluğ konseri ile sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerin yanı sıra iki konser düzenlenirken ilk konserde Onur Akın sahne aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 28 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleşen konsere katılanlar Onur Akın’ın şarkılarıyla güzel bir akşam geçirdi.

Kutlamaların son programı 29 Ekim Pazar günü yapıldı. Akşam saatlerinde çok sayıda vatandaşın katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü bayraklar, meşaleler ve marşlar ile birlikte coşku içinde gerçekleşti.

Büyük bir coşkuya sahne olan Cumhuriyet Yürüyüşü sonrasında Derya Uluğ sahne aldı. Konserde konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “Cumhuriyetimiz bu gün 94 yaşında. Atamızın en büyük armağanıdır bize cumhuriyet. Onun sayesinde çağdaş bir ülke olduk. Cumhuriyet bizim için çok değerli ve önemlidir. Muğla bu güne kadar cumhuriyetine en iyi şekilde sahip çıktı. Bundan sonra da cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Atatürk’ün ışığında hep birlikte geleceğe yürümeliyiz”

Sanatçı Derya Uluğ’un Muğla’da öğrenim gördüğünü vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’dan yetişirse böyle sanatçılar yetişir, şu anda burada okuyan gençlerimizden neler neler yetişecek dedi.

Başkan Gürün konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Hep birlikte inançla güvenle geleceğe Atatürk’ün ışığında yürümemiz lazım. Hiçbir şey bizi korkutmamalı. Önce kendimize sonra birbirimize güvenmeliyiz ve Atamızın gösterdiği ışıkla cesaret ve inançla yürümeliyiz. Atamızın bize gösterdiği yoldan ilerler, onun bize bıraktığı cumhuriyete sahip çıkarsak nice 94 yılları hep birlikte coşku ve gurur içinde kutlarız. Hepimizin cumhuriyet bayramı kutlu, yolumuz açık olsun.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sanatçıya günün hatırası olarak bir çiçek takdim ederken, konsere katılanlar Derya Uluğ’un şarkılarıyla gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir akşam yaşadılar.