Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir’den Yeni, Yeniden Hizmet Yatırımları


03.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım Hizmetleri’nde kullanılmak üzere 4 ambulans ve mezarlıkların bakımı için kullanılacak 10 adet pikabın tanıtımını yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Hizmetler Daire Başkanlığı, Evde Bakım Hizmetleri’nde kullanılmak üzere 4 ambulans ve mezarlıkların bakım ve onarımında kullanılmak üzere 10 pikabın tanıtımını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar 37 milyon civarında araç, gereç, malzeme yatırımı yaptığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni alınan araçların Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, tanıtımını yaptıkları 14 araçla Muğla gibi geniş bir coğrafyada gerçekleştirdikleri evde bakım hizmeti ve mezarlıkların bakımı hizmetlerinin daha etkin ve aktif olacağını söyledi. Hacı Koç; “4 Hasta nakil ambulansı ve mezarlık hizmetinde kullanılmak üzere 10 pikabı Devlet Malzeme ofisinden temin ettik. 4 adet hasta nakil ambulansımız Muğla gibi geniş bir coğrafyada eksik kaldığımız sahalarda kullanılacak. 4 adet ambulansımızın bize maliyeti 542 bin, 10 adet pikabın maliyeti de 624 bin lira. Yeni ambulanslarımızla birlikte Muğla ili genelinde 7 ambulansla hizmet vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Daire Başkanlığımız 42 adet araç satın aldı. Bunlar 7 ambulans, 11 pikap, 3 cenaze nakil aracı, 3 et taşıma kamyonu, 17 binek araç, 1 panelvan minibüs olmak üzere bunların toplam maliyeti yaklaşık 3 milyon Türk lirası. İlaçlama ve mezarlık hizmetlerinde kullandığımız kiralık araçlarla toplam 112 araçla Muğla’da vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz.” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin araç tanıtımında yaptığı konuşmada, sosyal belediyeciliğin en önemli noktasının insanla birebir ilgilenmek olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmetleri ve diğer hizmetleri ile bunu çok iyi uyguladığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bütün ilçelerde ve merkez ilçe Menteşe’de yaptığı hizmetler için teşekkür eden Bahattin Gümüş, hep birlikte Muğla’ya daha iyi hizmet için çalıştıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla için yatırım yaptıklarında Muğla’nın toplam nüfusu olan 900 bin rakamına göre değil, yaz aylarında 3 milyonu bulan nüfusuna göre yatırım yaptıklarını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sosyal belediyecilik anlamında başarıyla çalıştığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Hizmetler Dairemiz Muğla gibi geniş bir coğrafyada mezbahalardan, mezarlıklara, evde bakım hizmetinden barınaklara kadar birçok alanda hizmet veriyor. Muğla’da vatandaşlarımıza hizmet veren 4 mezbahamız, sahip olduğu kalite belgeleri ile Türkiye standartları üzerinde hizmet üretiyor. Mezarlık hizmetleri ilçe belediyelerimize devredilmişti fakat alt yapı, bakım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması istendiği için 1095 mezarlığımızda bakım, ilaçlama çalışmaları Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getiriliyor. Evde Bakım Hizmeti bizim çok önem verdiğimiz ve vatandaşlarımızdan büyük destek gören bir hizmetimiz. Evde Bakım Hizmeti ile bugüne kadar 5164 hane ziyaret edildi, 9962 evde toplam tıbbi müdahale yapıldı, 2202 evde hasta genel bakımı yapıldı, 1074 hasta ambulansla, 56 hasta da araçla hastaneye nakli gerçekleştirildi. 645 mezarlıkta ilaçlama ve temizlik çalışması yapıldı ve 38 il dışı, 173 ilimizde olmak üzere toplam 211 cenaze nakli gerçekleştirildi. Muğla gibi geniş bir coğrafya ve yazın nüfusun 3 milyon olduğu ilimizde bu hizmetler daha da yaygınlaşarak artacak. Muğla ilinin toplam nüfusu 900 bin civarında fakat Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız alt yapı yatırımlarını, kanalizasyonu, hizmetleri, planlamaları yaz nüfusu olan 3 milyona nüfusa göre yapıyoruz. Çünkü yazın Muğlamıza gelen misafirlerimizin hizmetlerden yararlanması gerekiyor. İlçe belediye başkanlıklarımızın da bu konu ile ilgili sıkıntıları var. Yaz nüfusunun dikkate alınarak yapılacak yatırımlara merkezi bütçeden daha fazla gelir aktarılması gerekiyor.” dedi.