Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuları Türkiye’nin Gururu Oldu


13.06.2022


Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonasında A Milli Takımda bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Emircan Haney, takımı ile birlikte Avrupa Şampiyonu oldu. Yine Büyükşehir Sporcusu olan Songül Lök takımı ile birlikte Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

 


Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşen Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda A Milli Takımlar düzeyinde aralarında Muğla Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Emircan Haney'in de yer aldığı Türkiye A Milli Erkek Takımı, Hollanda'yı 238-230 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Yine aralarında Büyükşehir Sporcusu Emircan'ın da yer aldığı karışık Milli Takım, Belçika'yı 156-155 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı.

 


Muğla Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Songül Lök'ün yer aldığı A Milli Kız Takımı ise Estonya'yı 226-221 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı. Milli Takımda büyük bir başarıya imza atan Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcuları Emircan Haney ve Songül Lök başarıları Türkiye ve Muğla’da gurur kaynağı oldu.

 

Başkan Gürün, “Ülkemize Bu Gururu Yaşatan Sporcularımızı Tebrik Ediyorum”

Milli Takımı Okçularını Avrupa Şampiyonasında elde ettikleri başarılar için kutlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu başarıda pay sahibi olan Büyükşehir Belediyesi sporcuları Emircan Haney ve Songül Lök’ü tebrik etti. Gürün, “Okçularımız hem Muğla’mıza hem de ülkemize büyük gurur yaşattı. Almanya’da Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda A Milli Takımlar düzeyinde takımı ile Avrupa Şampiyonu olan Büyükşehir ve Milli Takım sporcumuz Emircan Haney’i,  A Milli Kız Takımı ile Avrupa üçüncüsü olan Büyükşehir ve Milli Takım sporcumuz Songül Lök’ü kutluyorum. Ayrıca Milli Takımımızın başarısında emeği geçen diğer tüm sporcularımızı da tebrik ediyorum. Umarım gelecekte istikrarlı biçimde daha büyük başarılar onların olur. Biz de sporcularımızın başarılarının devamı için desteklerimizi arttırarak sürdüreceğiz” dedi.