Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden 15 Temmuza Ortak Tepki


11.08.2016



15 Temmuz 2016 Cuma günü ülkemizde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızan bir grup vatan haini tarafından darbe girişiminde bulunulmak istenmiş, kısa sürede cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarımız, Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz ve polisimizle tek yürek olan milletimiz darbe girişimini püskürtmüştür.



Ülkemizin göz bebeği, vatan topraklarının yılmaz savunucusu Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin içinde yapılanan bir grup vatan hainin başlatmış olduğu darbe girişimi öncesi ve sonrası ile iyi irdelenmeli, bu süreçten gerekli dersler alınmalıdır. Ülkemizde birçok kuruma sızan, din ve inançları yıllarca sömürerek kendilerine zemin hazırlayan bu vatan hainlerinin ortaya çıkardığı zararları en aza indirmek, hatalarımızdan ders alarak geleceğimizi doğru inşa etmek ve Türkiye Cumhuriyeti devletini geleceğe çağdaş bir ülke olarak nasıl taşıyacağımıza hep birlikte karar vermemiz lazım. Bunun için yapmamız gereken beraber olmak, bütün düşünceleri bir araya getirip birlikte tartışabilmek ve birlikte verdiğimiz kararlarla ülkemizi geleceğe taşıma erdemini gösterebilmektir. Dünyada ve ülkemizde sözleri, yaptıkları ile çığır açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri her zaman olduğu gibi bu süreçte de rehberimiz olmalı, geleceğimizi onun fikirleri ve ileri görüşlülüğü ile belirlemeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 15 Temmuz sürecinde ülkesine, cumhuriyetine, demokrasisine tek yürek olarak sahip çıkmış, hükümeti, muhalefeti, özgür basını her kesimden vatandaşları ile ortak payda demokrasi ve cumhuriyette buluşmuştur. İstanbul’da, İzmir’de bütün Türkiye’de meydanları dolduran vatandaşlarımızın sesine kulak verilmeli ayrıştırıcı söylemlerden kaçınılmalı, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırıcı adımlar atılmalıdır. Ayrıca çeşitli nedenlerle devletin içine sızmış, ya da yerleştirilen bu vatan topraklarında farklı emelleri olan yapılar temizlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Arkadaşlar, Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Anayasamızın başlangıç hükümlerinde belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir ve böyle kalacaktır.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.



Cumhuriyet Halk Partisi      Adalet ve Kalkınma Partisi    Milliyetçi Hareket Partisi

 Grup Başkan Vekili                Grup Başkan Vekili            Grup Başkan Vekili      

    Şakir ÖZDEMİR                    Gültekin AKÇA                   Kasım ÖZKAN