Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Antalya’da Büyük İlgi Gördü


21.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi; Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında, Datça Çeşmeköy Cami, Milas Pinarköy Cami ve Yatağan Cemil Toksöz Konağı restorasyon projeleri ile başarı ödülü kazandı.

16-19 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenen 24. YAPEX Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarında, Tarihi Kentler Birliğine üye belediyelerinde katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde Başarı ödülünü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı KUDEB Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Datça Çeşmeköy Cami, Milas Pinarköy Cami ve Yatağan Toksöz Konağı restorasyon projeleri, fuarda açılan stand ile ziyaretçilere tanıtıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ Kültürel mirasımızı korumak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'na 47 belediye 83 proje ile katıldı.