Meclis Canlı

Muğla Bisiklet Sporu İçin Özel ve Güzel Bir Alan


15.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla Bisiklet Derneği’nin düzenlediği 9. Gökova Bisiklet Turu’na katılan bisikletseverler ile bir araya geldi.

Muğla Bisiklet Derneği’nin 15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 9.Gökova Bisiklet Turu’nun startı Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi önünden verildi. Türkiye’nin birçok şehrinden 320 bisikletseveri bir araya getiren organizasyon, Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, feribotla Bodrum, Ören ve Akyaka güzergahını izleyecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 9.Gökova Bisiklet Turu’na katılan bisiklet severleri Menteşe ilçesinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi ve bütün sporculara başarılı sürüşler diledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’nın coğrafi yapısı, doğal güzellikleriyle bisiklet sporuna çok elverişli olduğunu, 9.Gökova Bisiklet Turu’na katılan sporcuları çok özel bir parkurun beklediğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bisiklet deyince çoğumuzun aklına çocukluğumuzda babalarımızı ikna ederek aldırdığımız ve kullanmasını düşe kalka öğrendiğimiz ilk aracımız geliyor. 9.Gökova Bisiklet Turu’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 320 bisiklet sever katılıyor ve bu tur onlara Muğla’nın çok özel ve güzel bir alanını tanıtacak. Muğla merkezden başlayan, yaşlısıyla, genciyle günlük hayatta bisiklet kullanan Ula ile devam eden, kendine has özel mimarisi ile Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum gibi turizm beldelerimizden sonra gene Akyaka’da sona erecek. Muğla’da yüzde 68 orman alanı, 110 antik kenti var. Bunlardan 17 tanesinde aktif kazı var. Bu alanlar bisiklet severlerin ziyaretini, keşfedilmeyi bekliyor. Muğla’da bisiklet severler için daha bir çok tur organize edilebilir ve dağlarında, sahillerinde, yaylalarında bisikletleri ile dolaşan misafirleri ağırlayabiliriz. Eğer doğayla ve sporla ilgileniyorsak bunu en güzel gerçekleştirebileceğimiz alan bisiklet sporu. Bu anlayışa yaptıkları katkıdan dolayı Muğla Bisiklet Derneği’ne ve tüm bisiklet severlere teşekkür ediyor, 9.Gökova Bisiklet Turu’nun eğlenceli geçmesini diliyorum.” dedi.