Meclis Canlı

Mor Yaşam’da Çalışmalar Sürüyor


31.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan ve Türkiye’de bir ilk olan “Mor Yaşam” projesinde çalışmalar devam ediyor. 



Aralık ayında başlayan ve cezaevindeki kadınlar ile 18 yaş altındaki çocuklara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzeme desteğinin yapıldığı “Mor Yaşam” projesi tüm hızıyla devam ediyor. Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadınlar ve 18 yaş altı çocuklara daha önce 85 destek paketi teslim edilmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan çalışma ile de 11’i çocuk 62 kişiye destek paketi yetkililer tarafından verildi.


“Türkiye’de ilki gerçekleştiriyoruz”

Türkiye’de ilk olan bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuyla ilgili olarak “Sosyal belediyecilik anlamında vatandaş odaklı hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda cezaevlerinde kalan kadınların ve cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocukların bir nebze olsun yanlarında olmak için “Mor Yaşam” projesini başlattık. Bu güne kadar 147 kişiye bu proje ile ulaştık. Projemiz bundan sonra da devam edecek.” İfadelerini kullandı.