Meclis Canlı

Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor


22.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan ‘Mor Yaşam’ projesi kapsamında cezaevindeki kadınlar ile 18 yaş altındaki çocuklara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemeleri desteği devam ediyor. 

Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 Aralık ayında başlattığı ’Mor Yaşam’ projesi kapsamında bugüne kadar 361 hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Üçer aylık periyotlarla dağıtılan hijyen paketleri son olarak Ocak ayında Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ve Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 69 kadın ve  çocuğa teslim edildi. 

 Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Vatandaş odaklı hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürülen çalışmalar kapsamında ‘Mor Yaşam’ projesi ile  cezaevindeki kadınlar ile 18 yaş altı çocukların kişisel hijyen ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunuyor. Tüm dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bu tarz çalışmalar yürüterek vatandaşlarımıza her anlarında destek olmaya çalışıyoruz” ifadeleri yer aldı.