Meclis Canlı

Mor Yaşam ile 1065 adet hijyen paketi dağıtıldı


01.07.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk defa uygulanan Mor Yaşam projesi ile kadın hükümlüler ve çocuklarına bugüne kadar 1065 adet hijyen paketi desteğinde bulundu.

Kadınlara yönelik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılının Aralık ayında başlattığı Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘Mor Yaşam’ projesi ile ceza evlerinde yaşayan kadınlara ve çocuklara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel, zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bugüne kadar 1065 adet temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemesi desteği sağlandı.  

İçerisinde hijyenik ped, ağda, sabun, şampuan, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, diş macunu, diş fırçası, banyo lifi, kulak çöpü, dudak koruyucu ruj, çöp poşeti, topuk taşı, bulaşık süngeri ve tarak bulunan bir çok hijyen ürünü 3’er aylık periyotlar halinde dağıtılıyor. Son olarak Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ve Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 64 kadın ve 12 çocuğa bir çok hijyen paketi dağıtıldı.