Modern Mezbahalar, kaliteli hizmet

10.01.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip, vatandaşlara kaliteli ve uygun hizmet verdiği Menteşe, Marmaris, Milas Mezbaha Tesislerinde 2019 yılı içerisinde 8 Bin 826 adet Küçükbaş, 18 Bin 243 adet ise Büyükbaş hayvanın kesimi sağlıklı ve standartlara uygun bir şekilde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip Menteşe, Marmaris, Milas Mezbaha Tesisleri vatandaşlara kaliteli, güvenli ve standartlara uygun hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

“Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla hizmet veriliyor

Modernizasyon ve iyileştirme çalışmalarına ara vermeksizin devam edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbaha tesislerinde uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığını anlamına gelen ISO 2200 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) belgesi bulunuyor. Ayrıca mezbaha tesislerinde teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet içi eğitimler, “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği” kapsamında yapılan aylık mikrobiyolojik analizler, Veteriner hekimlerin titizlikle yürüttüğü kontroller ve soğuk zincirin korunduğu tam donanımlı et taşıma araçlarıyla “Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla Muğla’da vatandaşlara hizmet veriliyor.

8 Bin 826 adet Küçükbaş, 18 Bin 243 adet Büyükbaş hayvan kesildi

Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için hizmet veren, bu yönde çalışmalarını titizlikle yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe tesisinde 2019 yılı içerisinde 5 Bin 44 Küçükbaş, 9 Bin 810 Büyükbaş, Marmaris tesisinde 1099 Küçükbaş, 1134 Büyükbaş, Milas Tesisinde de 2 Bin 683 Küçükbaş, 7 Bin 299 Büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 8 Bin 826 adet Küçükbaş, 18 Bin 243 adet ise Büyükbaş hayvanın kesimi sağlıklı ve standartlara uygun bir şekilde yapıldı.