Meclis Canlı

Milas Ören kanalizasyon hattı için imzalar atıldı


10.08.2022


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve yüklenici firma yetkilileri tarafından Milas Ören’e yapılacak olan 265 Milyon TL’lik kanalizasyon ve arıtma tesisi projesinin ilk imzaları atıldı. Protokol kapsamında ilk olarak 179 Milyon 481 Bin TL’lik Ören kanalizasyon hattının yapımı başlayacak ve ilerleyen günlerde İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin imzaları atılacak.

 

Gökova Körfezi’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesi’ne Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı müjdeleri devam ediyor. Ören Mahallesi’ne yapılacak kanalizasyon şebeke hattı için imzalar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve yüklenici firma yetkilileri tarafından atıldı.

 


Ören’e 265 Milyon TL Yatırımla Kanalizasyon ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas ilçesi Ören Mahallesi’ne kazandıracağı kanalizasyon şebeke hattının maliyeti 179 Milyon 481 Bin 636 TL olacak. Proje kapsamında Ören sınırları içerisinde 7 bin 852 metre terfi hattı, 13 bin 380 metre parsel hattı, 48 bin 315 metre şebeke ve kolektör hattı ile 4 adet terfi merkezinin ekipman temini, montajı ve inşaatı yapılacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Ören Mahallesi modern altyapıya kavuşacak. Kanalizasyon hattının yanı sıra Ören’e yaklaşık 85 Milyon TL yatırımla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak.

Ören’de Altyapı Sorunu Yaşanmayacak

İmza töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ören’in önemli bir merkez olduğunu ve yapılacak olan altyapı yatırımıyla güçlü bir altyapı sistemi oluşturacaklarını söyledi Gürün, "Ören’de büyük bir tersane kuruluyor. Ayrıca yat limanı var. Bu nedenle gittikçe gelişen bir bölgemiz. Bizde Ören'in altyapısını güçlendirmek için gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Süre olarak 720 gün olma zorunluluğu var. Ancak amacımız önümüzdeki sene projeyi tamamlamak. Toplam 265 milyon değerinde kanalizasyon ve arıtma tesisi yatırımı gerçekleştireceğiz. Bugün kanalizasyon çalışması için protokol imzalıyoruz. Kısa bir süre sonra artıma ile ilgili de ihale yapılacak. O protokolü de imzalayacağız. Hep birlikte temel atma töreninde buluşacağız. Hepimize hayırlı olsun " şeklinde konuştu.