Meclis Canlı

Milas 4. Hasat Şenliği Yapıldı


27.11.2017

Muğla’nın Milas İlçesinde yapılan zeytin hasat şenliğinin 4’üncüsü düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen zeytin hasat şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği sona erdi. 25 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 10’da kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Atapark’ta yapılan çeşitli halk oyunu gösterileri ve müzik dinletileri ile devam etti. Ardından şenliğin açılış konuşmaları yapılırken protokol tarafından zeytin üretimi ve pazarlanmasına katkıda bulunan girişimcilere plaket verildi. Prof. Dr. Canan Karatay’da şenliğe katılarak vatandaşlara zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verdi.

Milas Atapark’da düzenlenen açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Hacı Koç, Muğla Valisi Esengül Civelek,  Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ve Mehmet Erdoğan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Tarlanı Satma Ürününü Sat”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı hasat şenliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Hacı Koç, çiftçiye olan desteklerinin katlanarak devam edeceğini söyledi. Hacı Koç, “Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün her zaman söylediği önemli bir söz vardır. “Tarlanı satma ürününü sat”. Bizde başkanımızın bu hassasiyeti doğrultusunda çiftçimize destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

 Milas’ta üretilen zeytinin İlçe ekonomisi ve sağlık açısından çok önemli olduğunun altını çizen Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olan üreticiye ve tarıma destek olmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz yerel tohum merkezi ile tohumlarımız genetik koruma altına alarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız. Ayrıca çiftçimize de tohum yardımı yaparak onların üretimde etkin rol oynamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra zeytinyağı tadım eğitimleri vererek tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini, üreticinin de kaliteli zeytinyağına üretmesini sağlamak istiyoruz” dedi.  

Zeytin Altından Değerlidir

Milas Belediyesi toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Prof. Dr. Canan Karatay zeytinin altından daha değerli bir meyve olduğunu söyledi. Sağlık için her gün zeytinyağı içilmesini öneren Karatay, “Su içer gibi zeytinyağı içilmelidir. Günde en az 30 zeytin tanesi tüketmeniz gerek. Başta meme kanseri olmak üzere tüm kanser çeşitlerini önleyen bir doğal antibiyotikten söz ediyoruz” diyerek zeytinin sağlık açısından önemini vurguladı.

Zeytin Hasadı Yapıldı

Açılış seremonisinin ardından standları gezen Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Hacı Koç, Muğla Valisi Esengül Civelek ve yanındakiler zeytinyağı tadımı yaptılar. Ardından senenin ilk hasadı yapılırken zeytinyağı fabrikasını gezilere ve zeytin ağacı fidan dikimi yapıldı.