Meclis Canlı

Mezbahalar Elektriği Yüzde 20 Daha Ucuz Kullanacak


25.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Mezbaha Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahaları sanayi sicil belgesi alarak elektriği yüzde 20 daha ucuz kullanmaya başladı.

Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Mezbaha Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Menteşe, Marmaris ve Milas mezbahaları 30.10.2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü’nden 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında Sanayi sicil belgesi aldı. Elektrik Dağıtım firmasına kaydı yaptırılan mezbahalar ticarethane tarifesinden sanayi tarifesine geçirilerek elektriği yüzde 20 oranında daha ucuz kullanmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Koç, Mezbaha Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı mezbahalarda kullanılan elektriğin gerekli başvurular yapılarak ticarethane tarifesinden sanayi tarifesine geçirdiklerini, halka hizmet veren mezbahaların elektriği artık yüzde 20 indirimli kullanacağını söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Muğla ili genelinde Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye mezbahaları hizmet veriyor. Uluslararası standartlara ve kanunlara uygun olarak modernize edilen işletmesi bize ait olan Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarımızda elektrik tüketimi konusunda farklı çalışmalarımız var. Örneğin Menteşe mezbahamızda Muğla Belediyesi döneminde kurulan güneş enerji santraliyle tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 68’ini buradan karşılıyor. 6948 sayılı sanayi sicil kanunu kapsamında Marmaris, Milas ve Menteşe mezbahalarımıza sanayi sicil belgesi aldık ve artık bu mezbahalarımız ticarethane tarifesinden değil sanayi tarifesinden ücretlendirilerek elektriği yüzde 20 daha ucuz kullanacak.” dedi.