Meclis Canlı

Mezarlık Alanlarına Kuş Yuvaları Asılıyor


16.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mezarlık alanlarının bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının yanı sıra ağaç türlerine zarar veren böcekler ile biyolojik mücadele ve kuşlara sıcak bir yuva temin etmek için il genelinde mezarlık alanlarına 185 adet kuş yuvası astı.

 

Mezarlık alanlarında bulunan ağaçları  zararlı böcek türlerinden korumak ve alandaki kuşların biyolojik çeşitliliğini devam ettirmesi için yapılan çalışmalar kapsamında asılan bir kuş yuvası ile 10 dönüm alanın koruma altına alınması öngörülüyor. Kuş yuvalarının asılması ile mezarlık alanlarında bulunan Kızılçam, Servi, Meşe, Okaliptus, vb ağaç türlerine zarar veren, orman zararlısı olarak bilinen, ağaçları kurutan, ömrünü kısaltan, büyümesini engelleyen böceklere karşı biyolojik mücadele ediliyor.

 

Yapılan çalışma ile mezarlık alanlarında ekosistem bozulmayarak hem biyolojik çeşitlilik sağlanmakta hem de zararlı türe kalıcı bir engel oluşturulmuş oluyor. Projede mezarlık alanlarına asılan kuş yuvası sayısının arttırılması hedefleniyor.