Meclis Canlı

Menteşe’de trafiği rahatlatacak uygulama cumartesi sabahı başlıyor


17.01.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesinin “Kentsel Tasarım Yolu” projesi kapsamında Menteşe ilçesinde planlanan ve şehir içi trafiğini rahatlatacak olan tek yön uygulaması, 18 Ocak 2020 Cumartesi günü (Yarın) saat 06.00 itibariyle hayata geçiyor. Sabah saat 06.00 itibariyle hayata geçecek uygulama ile toplu taşıma araçlarının güzergâhları da değişti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesine 40 Milyon TL yatırım ile iki etapta tamamladığı  “Kentsel Tasarım Yolu” projesinin hayata geçmesi beklenen tek yön uygulaması 18 Ocak 2020 Cumartesi günü (Yarın) saat 06.00 itibariyle başlıyor.

Rıfat Ayaydın, Abdi İpekçi Caddeleri ile Mehmet Polatoğlu Sokağında tek yön uygulaması olacağı buna göre toplu taşıma araçlarının da güzergâh değişikliğine gidildi.

18 Ocak 2020 Cumartesi günü (Yarın) saat 06.00 itibariyle başlayacak olan Tek yön uygulaması için Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Kentsel Tasarım Yolu” projesi kapsamında 40 Milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi. “Kentsel Tasarım Yolu” projesi ile şehir içi trafiğinin rahatlayacağı planlanırken tek yön uygulaması daha önce Aylin Karaca Kavşağından başlayan ve Akyol camisine kadar uzanan güzergaha bütüncül parçası olarak diğer güzergâh Rıfat Ayaydın Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi ve Mehmet Polatoğlu Sokağı ‘Tek Yön’ uygulamasına dahil edildi.

Toplu taşıma araçlarının güzergahları yenilendi

Rıfat Ayaydın Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi ve Mehmet Polatoğlu Sokağının ‘Tek Yön’ uygulamasına dahil edilmesiyle birlikte Toplu Taşıma Güzergahlarının da değişti.

Yeni güzergah bilgileri de şu şekilde;

“ (1-8) Menteşe Otogar – Eski Hastane – Menteşe Koop.,  (1-12) Menteşe – Yeşilyurt, (1-13) Menteşe – Kafaca (1-32) Menteşe Koop. – Tıp Fakültesi, (1-47) Menteşe – Kafaca, (1-48) Dağdibi – Yeşilyurt – Menteşe Toplu taşıma hatları; Gidiş güzergâhında,  Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki (Atatürk Stadyumu) ana duraklardan çıkış yaparak, Hasan Ali Yücel Caddesi, Aylin Karaca Kavşağından Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına buradan Recai Güreli Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi istikametinden devam edecektir. Dönüş güzergâhında ise Atatürk Caddesi, Abdi ipekçi Caddesi Kademe Kavşağından Rıfat Ayaydın Caddesi, (Sabri Acarsoy İlkkokulu – Sertaç Market), Hasan Ercan Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Caddesine Çıkış Yapacaktır. (1-9) Eski Otogar – Eski Hastane – Akyol – Şehiriçi, Adliye Kavşağı,  Emek Caddesi üzerinden mevcut güzergâha devam ederek İsmet Çatak Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına buradan Recai Güreli Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi istikametinden devam edecektir. (1-30) Menteşe – İkizce – Kozağaç, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden ismet Çatak Caddesi Eski Hastane Aylin Karaca Kavşağından Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına buradan Recai Güreli Caddesi istikametinden güzergâhına devam edecektir” denildi.