Meclis Canlı

Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum Hattında Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsleri Çalışmaya Başladı


03.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ulaşımda dönüşüm kapsamında Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşümünü tamamlayan  engelli erişimine uygun, elektronik bilet sistemli, kamera kayıt sistemli 2016 model otobüsler, Muğla-Yatağan-Milas-Bodrum güzergahında hizmet vermeye başladı.

Menteşe, Yatağan, Bodrum ve Milas ilçeleri arasında taşıma yapan minibüs kooperatifleri Kamu-Özel işbirliği ile başta 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler, şehit yakınları ve gaziler olmak üzere ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşların ücretsiz taşındığı, engelli erişimine uygun, kamera kayıt sistemi ile denetlenen, son jenerasyon motor ve güvenlik donanımlarına sahip araçlarla 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren taşımacılık faaliyetlerine başladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı amaç edinerek toplu taşımada dönüşümde Muğla için tarihi bir dönüşümün hayata geçirildiğini belirtti. Kolukısa; “Ulaşımda dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda S.S. 8 Nolu Milas Park Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, S.S. 20 No'lu Yatağan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, S.S.52 No'lu Öz Bodrum Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, S.S.54 No'lu Muğla Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Muğla-Bodrum güzergahında 06:00 - 23:00 saatleri arasında günlük (34) gidiş, (34) dönüş olmak üzere toplam (68) seferle vatandaşlarımıza hizmet verecek. Ayrıca,  S.S. 8 Nolu Milas Park Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi,  S.S.52 No'lu Öz Bodrum Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Milas-Bodrum güzergahında  06:00-24:00 saatleri arasında günlük (63) gidiş, (63) dönüş olmak üzere toplam (126) sefer,  S.S. 271 No'lu Milas Meşelik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Meşelik-Bodrum güzergahında  07:00-04:00 saatleri arasında günlük (17) gidiş, (17) dönüş olmak üzere toplam (34) sefer ve Meşelik-Milas güzergahında 07:20-17:20 saatleri arasında (2) gidiş, (2) dönüş olmak üzere toplam(4) sefer ile engelli erişimine uygun, elektronik bilet sistemli, kamera kayıt sistemli otobüsler ile 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz taşınmasına 1 Ağustos 2016 tarihinde başladı. Sunulan hizmet hem esnafımıza, hem de hizmetten yararlanacak yurttaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.