Meclis Canlı

Menteşe Mezbahası Kalitesini Kanıtladı


13.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Mezbahası, Uluslararası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005  Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığını sağlayarak kalitesini kanıtladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mezbaha Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Menteşe Mezbahası, Türkak Akreditasyonlu firma tarafından gerçekleştirilen HACCP(Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) ve ISO 22000:2005(Gıda Güvenliği ve Yönetim Sistemleri) konularında personel ve mezbaha işletmesinin tüm ünitelerinin denetimi yapıldı. Gerçekleştirilen denetim ve gözetimlerin ardından Menteşe Mezbahasının Uluslar arası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığı sağlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Menteşe mezbahamız gerekli modernizasyon çalışmalarını 2013 yılında tamamlamış ve bu belgelere sahip olmuştu. Mezbahamızın yapılan denetimlerin ardından ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasının devamlılığını sağlaması ilevatandaşa sağlıklı ve güvenilir hizmet anlamındaki  kalitesini bir kez daha kanıtladı. Vatandaşlarımıza kaliteli ve sağlıklı hizmetler sunmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”