Meclis Canlı

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


11.02.2015

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Yeni kurulan Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Karadağ Dural ve beraberindeki heyet, ilk ziyaretlerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e yaptı.

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Karadağ Dural ziyarette, yeni kurulan Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca Dünya Kadın Yürüyüşü Avrupa ayağının Türkiye’den başlaması ve 14 Mart tarihinde Muğla’dan geçecek olması nedeniyle Başkan Gürün’ü bu etkinliğe davet etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni kurulan Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin bundan sonra kadınların sesi olacağını, kadınların her platformda fikirlerine, görüşlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Öncelikle Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçilen Funda Karadağ Dural ve yürütme kurulu üyelerini kutluyorum. Toplumsal yapının en küçük birimini oluşturan aileyi çekip çeviren, bir düzene sokan kadınlarımızın, sosyal hayatta, siyasette her platformda, sesine, fikrine ihtiyacımız var. Bunun en somut örneğini Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’mızın tanıtımını yaptığı otobüslerin tanıtımında şoför arkadaşlarımızdan birinin bayan olması ile yaşadık. Bundan sonra otobüslerimize hanımeli değecek ve bu mesleği yapmak isteyen hanımlara gerekli yasal belgeleri tamamladıklarında kolaylık sağlayacağız. Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı’mıza ve üyelerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Ziyarette, Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Akdeniz Yeşiller Derneği sözcüsü Funda Karadağ Dural ile birlikte, Karya Kadın Derneği Başkan Yardımcısı  Dilek Bulut, Menteşe Belediye Meclis Üyesi Gonca Köksal Kılınç, Tezkoop-İş Sendikası Muğla Şubesi  Başkan Yardımcısı-Menteşe Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Rabia Güner Demirci de katıldı.