Meclis Canlı

Menteşe İlçesinde Teyyare kavşağı hizmete giriyor


03.01.2020

Teyyare Kavşağı açılmasıyla gece 00.00’da yol trafiğinde yeni düzenleme başlayacak.

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap proje kapsamında Teyyare kavşağında yapılan düzenleme çalışmaları 04.01.2020 Cumartesi’yi 05.01.2020 Pazar’a bağlayan gece saat 00.00 itibariyle tamamlanıyor. Saat 00.00 itibariyle kavşak trafiğe açılırken yeni düzenlemede trafik yoğunluğunun yaşanmaması için MUSKİ Genel Müdürlüğü binası ile Aylin Karaca kavşağı arasındaki ışıklı kavşakta sola dönüşler alternatif olarak Aylin Karaca kavşağından ve Teyyare Kavşağından gerçekleşecektir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı kurumlarla birlikte il merkezinde başlattığı Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap, cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  Proje kapsamında Uğur Mumcu Bulvarı ve Atatürk Bulvarını birleştiren Teyyare Kavşağındaki çalışmalar 04.01.2020 Cumartesi’yi 05.01.2020 Pazar’a bağlayan gece saat 00.00 itibariyle tamamlanıyor.

Aylin Karaca – MUSKİ arasındaki ışıklı kavşakta sola dönüşlerde düzenleme yapıldı

Yarın gece saat 00.00 itibariyle dönel kavşak trafiğe açılırken UKOME kararıyla yeni trafik düzenlemesi de hayata geçecek.  UKOME tarafından alınan kararda Teyyare Kavşağından Aylin Karaca Kavşağına gitmek isteyen sürücüler Işıklı kavşakta yeni trafik düzenlemesine göre, Emek Caddesi güzergahına, Aylin Karca kavşağından gelen sürücülerin ise Yeni Kaymakamlık binasına olan 111. Sokağa dönüş yapamayacak. Bu yollara alternatif olarak Teyyare Kavşağından gelen sürücüler Aylin Karaca kavşağından dönüş yaparak Emek caddesine, Aylin Karaca Kavşağından gelen sürücüler ise Teyyare Kavşağından dönüş yaparak 111. Sokağa girişlerini gerçekleştirecekler.

“Trafik yoğunluğu, araç sayıları ve bekleme süreleri hesaplandı”

 Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Teyyare kavşağında yapılan modern dönel kavşak düzenlemesinin trafik yoğunluğu, araç sayıları ve bekleme süreleri hesaplanarak çalışmaların başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“İl merkezine girişte misafirlerimizi karşılayan Teyyare Meydanı’nda, trafik yoğunluğu, araç sayıları ve bekleme süreleri hesaplanarak hazırlanan simülasyon çalışmaları sonucunda; Teyyare Kavşağı geometrisi yeniden düzenlenerek modern dönel kavşak haline getirilmiştir. Teyyare kavşağında sürdürdüğümüz çalışmalarımız 04.01.2020 Cumartesi’yi 05.01.2020 Pazar’a bağlayan gece saat 00.00 itibariyle tamamlanarak araç trafiğine açılacaktır.

 

Ayrıca Teyyare Kavşağı’nın faaliyete geçmesi ile birlikte hali hazırda 4 faz olarak çalışmakta olan Emek Caddesi üzerindeki sinyalizasyon sistemimiz, 3 faz olarak düzenlenerek Uğur Mumcu Bulvarı’ndan Emek Caddesi’ne ve 111. Sokak’a sola dönüşler kısıtlanarak şehre girişte bekleme sürelerinin uzunluğuna bağlı olarak oluşan trafik yoğunluğunun giderilmesi planlanmaktadır.”