Meclis Canlı

Menteşe evlerinde 3 bin kişi kanalizasyona kavuşuyor


13.02.2020


Büyükşehir ekipleri, Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesi’ne bağlı yeni yerleşim bölgelerinden birisi olan Menteşe evlerinin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırıyor.

Bölgede yapımı devam eden yeni kanalizasyon hattı ile birlikte yaklaşık 3 Bin kişi uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon hattına sahip olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Menteşe ilçesinde uzun yıllardır kanalizasyon altyapısı bulunmayan mahalle ve sokaklarda çalışmalarına devam eden MUSKİ ekipleri tarafından, son olarak Karamehmet Mahallesi’nin yeni yerleşim bölgelerinden birisi olan Menteşe evlerinin bulunduğu bölgeye kanalizasyon hattı çekiyor.

MUSKİ ekipleri tarafından devam eden ve yaklaşık 3 bin vatandaşına hizmet sunacak olan altyapı çalışmaları kapsamında, bölgenin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için Terfi Merkezi, 450 metre Terfi hattı ve 750 metre şebeke hattı imalatı tamamlandı. Bunun yanı sıra bölgede 2 Bin 100 metre kanalizasyon şebeke hattının yapımına devam ediliyor.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından şu açıklamaları yer verildi: “Menteşe ilçesinde kanalizasyon alt yapı sistemi bulunmayan mahalle ve sokaklarda MUSKİ ekipleri hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Karamehmet Mahallesi’ne bağlı yeni yerleşim bölgelerinden birisi olan Menteşe Evleri’nde kanalizasyon hattı mevcut değildi. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kanalizasyon hattı bulunmayan Menteşe evleri için plan ve programlar hazırlanarak çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında bölgenin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için MUSKİ ekipleri tarafından Terfi Merkezi, 450 metre Terfi hattı ve 750 metre şebeke hattı imalatı tamamlandı. Bunun yanı sıra bölgede 2 Bin 100 metre kanalizasyon şebeke hattının yapımına devam ediliyor. Çalışmalar tamamlandığında mahalle sakinleri, dayanıklı ve dünya standartlarına uygun, uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon alt yapı sistemine sahip olacaklar.”