Meclis Canlı

Mektup Yazdılar, Kitap Okudular ve Muğladalar


27.08.2019

Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi 9.sınıf Müzik bölümü öğrencileri “Elli Kitap Elli Dünya” projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e nisan ayında mektup yazan Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri okullarında başlatılan “Elli Kitap Elli Dünya” projesi ile farklı şehirler ve kültürler görmek istediklerini ilettiler. Elli Kitap Elli Dünya projesini çok beğenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün proje kapsamında 13 öğrenci ve öğretmenlerini Muğla ile buluşturdu.

 

Elli Kitap Elli Dünya projesi ile öğrencilere Cumhuriyet dönemi, dünya edebiyatı gibi farklı türde kitapların tavsiye edildiğini söyleyen öğretmenleri 50 kitabı okuyan ve değerlendirme sınavında başarılı öğrencilerin Muğla gezisi ile ödüllendirildiğini söyledi.

 

Başkan Gürün; “Okuyan, fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerle ülkemiz çağdaş medeniyetler seviyesine adım adım yürüyecek.”

 

Öğrencilerden gelen mektupları tek tek okuduğunu ve etkilendiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaşadıkları şehirden ilk defa dışarı çıkan öğrencilerin okumanın yanında gezerek, tanıyarak da çok şey öğrenebileceğini, Muğla’nın da bu tanıma en uygun şehirlerden biri olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Nisan ayında bize ulaşan mektuplarla uzun bir süreden sonra mektup almanın da mutluluğu ile Batman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimizin mektuplarını tek tek okudum. Müzik bölümü öğrencilerimiz Elli Kitap Elli Dünya projesi ile farklı kitapları okuduklarını, okullarında okuma saati olduğunu, kitapları bitirdiklerinde farklı şehirlere gezi imkanı olduğunu ve Muğla’ya gelmek istediklerini yazmışlar. Edebiyat öğretmenlerinin başlattığı projeyi çok beğendim ve öğrencilerimizin Muğla’yı görmek istemeleri beni ayrıca mutlu etti. Onları Muğlamızda misafir edeceğiz ve şehrimizin farklı ilçelerini, kültür noktalarını gezecekler, keşfedecekler. Daha sonra da Muğla izlenimlerini, beğenilerini, eleştirilerini bize yine mektupla iletecekler. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği pırıl pırıl gençlerimize çok güveniyoruz. Okuyan, fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerle ülkemiz çağdaş medeniyetler seviyesine adım adım yürüyecek.” dedi.

Batman Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri ziyaret sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün için bir Anadolu türküsü seslendirdi. Daha sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve misafirlere Başkanlık binasını gezdirdi.