Mavi Denizlere Adanmış Bir Ömür

24.03.2015

Son Süngerci “Aksona Mehmet” lakaplı Mehmet Baş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Bodrum’da yaşayan ve 10 yaşından beri süngercilik mesleğini yapan ve bu mesleğin son temsilcisi olan Mehmet Baş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek süngercileri anlatan kitabı “Son Süngerci, Derin Maviye Adanmış Bir Ömür” kitabını hediye etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Son Süngerci Aksona Mehmet’in ziyaretinde, süngerciliğin bir dönem iyi gelir getiren bir meslek olduğunu, daha sonra süngercilere getirilen kısıtlamalar ve süngercilerin teknelerini tur tekneleri haline getirmeleriyle zaten zor bir meslek süngerciliğin unutulan bir meslek olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Mavi denizlerde, süngercilik mesleğine ömrünü vermiş ve yaşadıklarını sayfalara dökerek kitaplaştırmış Aksona Mehmet’e ziyaretleri için ve 50 yıllık bir birikimin, emeğin karşılığı olan Son Süngerci, Derin Maviye Adanmış Bir Ömür kitabı için teşekkür ediyorum. Bu kitap denizler ve süngercilik anlamında tarihe düşülmüş bir nottur. Bodrum deyince ilk akla gelen Halikarnas Balıkçısı’ndan sonra, Son Süngerci Aksona Mehmet’te bu toprakların yetiştirdiği önemli değerlerdendir.” dedi.