Meclis Canlı

Marmaris Limanında Hizmet Kesintisiz Devam Ediyor


22.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz 13 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesine devredilen Marmaris Limanında kalite ve hizmet standartlarını yükseltmek için çalışmalara başladı.



Marmaris Yat Limanı, Marmaris Belediye Başkanlığının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aleyhine Muğla 2. İdare Mahkemesinde açtığı iki ayrı davanın da reddedilmesi sonrasında 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 13 Temmuz’da Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmişti.



13.07.2016 tarihli protokolün Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmasından sonra Marmaris İlçesi Cumhuriyet, Kısayalı Mevkii, Dereiçi Rıhtımları ve Geri Sahaları Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından 15 Ağustos itibariyle teslim alınarak kıyı tesisinin işletilmesine devam edildi. Bu kapsamda; aynı gün Büyükşehir Belediyesi kendi liman idare ofisinde 1 memur, 1 kadrolu işçi, 3 ön büro personeli, 7 adet gemici yeterliğine sahip palamar personeli, 2 deniz temizlik personeli olmak üzere toplam 14 personel ile hizmet vermeye başlamıştır. Yine aynı gün, palamar hizmetlerini yürütmek üzere 1 adet palamar botu ve araç trafiğine kapalı alanda teknelere yük ve yolcu taşıyan 2 adet elektrikli golf arabası hizmet vermeye başlamıştır. Bunlara ilave olarak rıhtımlardaki temizlik işlerini yürütmek üzere; Yol Yıkama ve Temizleme Aracı, Mini Damperli Çöp Kamyoneti, Mini Damperli Elektrikli Çöp Aracı ile temizlik işlerinde çalışacak 6 personeli içeren hizmet alımı da tamamlanmıştır.



Turizm sezonunun sonra ermesiyle başlanacak altyapı ve üstyapı iyileştirme çalışmaları için de proje hazırlıklarına vakit kaybetmeden başlayan Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, inşaat yasağının bitmesiyle çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak yeni sezonda da yat limanının Marmaris’e ve bölgeye yakışır biçimde hizmet vermeye devam edeceğinin altını çizdiler.



Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini arayan ve Marmaris Liman İşletmesi İdare Ofisini ziyaret eden çok sayıda vatandaş, liman hizmetlerinin aksama yaşanmadan devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmaris Yat Limanının şeffaf, vatandaşların görüş ve önerilerinden güç alan ve her şeyden önemlisi kamu yararını öne çıkaran, eşitlikçi bir anlayışla işletileceği belirtildi.