Meclis Canlı

Marmaris Limanı Yenilenen Yüzüyle Hizmet Verecek


24.01.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris yat limanında alt yapı ve çevre düzenlemesine başladı. Limanda 33 Milyon 656 Bin TL yatırımla zemin kaplama, içme suyu, elektrik, yangın hatları, oturma birimleri, çiçeklikler yapılarak modern ve güzel biri görünüme kavuşacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris’te bulunan yat limanını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında Marmaris Limanı modern bir altyapı sistemine kavuşacak ve yenilenen yüzüyle vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

 

33 Milyon 656 Bin TL’lik Liman Yenileme Çalışmasında Güvenlik ve İhtiyaçlar Ön Planda Olacak

Yat Limanında yapılacak olan yenileme projesi kapsamında içme suyu, elektrik ve yangın hatları için çalışma gerçekleştirilecek. Limanda yapımına başlanan 1600 metrelik galeri içerisinde içme suyu hattı ve bu hattı besleyen yangın deposu ile yangın pompası kurularak güvenlik önlemleri arttırılacak. Pompa ve su depoları kentsel SİT alanı dışında konumlandırılarak tarihi doku korunacak. 33 Milyon 656 bin  TL’ye mal olacak çalışmalar kapsamında teknelere daha yüksek enerji sağlayabilmek adına elektrik hatları da yenilecek. Limanda can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayacak tipte elektrik kabloları, yeni hat ve aydınlatmalar yapılacak. Yat limanı yenileme çalışmaları kapsamında limanda içme suyu hatlarının tamamı yenilecek.

 

Marmaris Yat Limanı Yenileme projesi kapsamında altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 12 bin m2 zemin kaplaması yapılacak.