Mahallelere 62 Yangın Söndürme Tankeri

08.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi yangın sezonun başlaması ile birlikte alınan önlemleri arttırıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyon kararı ile devri gerçekleşen 62 adet 3 tonluk yangın söndürme tertibatlı tankerler Mahalle Muhtarlıklarına teslim edildi. Muğla İli genelinde 62 Mahalle Muhtarlığına teslim edilen yangın söndürme tankerlerinin bakım ve onarımları itfaiye ekipleri tarafından yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yangın sezonunun başlaması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak aldığımız önlemleri arttırıyoruz. Bu önlemler kapsamında 62 Mahalle Muhtarlığına bakım ve onarımları yapılan yangın söndürme tankerlerini teslim ettik. Özellikle kırsal alanlarda meydana gelebilecek yangınlara ilk müdahaleyi yangın söndürme tankerleri ile yaparak yangının büyümesini engellemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Gönüllü İtfaiyecilik sistemini oluşturarak yangın sonrası can ve mal kaybını en aza indirebiliriz.”