Meclis Canlı

Lavanta Bahçesi 1 Ağustos’a Kadar Ziyaretçilerini Bekliyor


24.07.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesinde hayata geçirilen lavanta bahçesi vatandaşların ilgi odağı oldu. 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan lavanta hasadına kadar vatandaşlar lavanta bahçesini ziyaret edebilecek.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yöresel üreticileri destekleyerek Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi'nde 27 dönümlük araziye dikim yaparak üretime geçmesi üzerine yaylalar rengarenk lavanta tarlalarına büründü.

Lavantaların büyümesi köylünün üretime geçmesi ile Muğla’lılar ve tatile gelen turistler lavanta bahçesine akın ederek tarlalarda  bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, lavanta tarlaları da adeta doğal stüdyo platformu haline geldi. Gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile olan anneler lavantaların arasında bol bol fotoğraf çektirmeye başladı.

 

Lavanta Hasadı 1 Ağustos’ta

Yerkesik Yeniköy Mahallesinde bulunan lavanta bahçesinin hasadı 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan lavanta hasadına kadar vatandaşlar lavanta bahçesini ziyaret edebilecek.

 


Başkan Gürün: Lavanta Tarlalarımız İlgi Odağı Oldu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla'nın kırsal ve kıyısal olarak farklı güzelliklere ev sahipliği yapan eşsiz bir şehir olduğunu belirterek “Farklı zenginliklere ve eşsiz güzelliklere sahip bir şehirde yaşıyoruz. Geçmişten geleceğe birikimi, verimli toprakları ile bereketi simgeleyen Muğla hizmet için bizleri yönlendiren ve ilham veren bir şehir. Kırsal ve kıyısal Muğla olarak çok yönlü olan şehrimizde tarım, turizm büyük önem taşıyor. Yerkesik Yeniköy'de Koku Vadisi projesi ile hayata geçirdiğimiz 27 dönümlük araziyi güzellikleri ile büyüleyen, yağ elde edilen lavantaya ayırdık. Fotoğraf çekilmek isteyenleri kendine çeken lavanta tarlamız kıyısaldan gelen misafirlerimizin ilgi odağı olurken, zamanı geldiğinde de hasadı yapılarak kırsaldaki üreticisine yağı ile kazanç sağlayacak” dedi.