Kurban Bayramı’nda Mezbahalar Tam Kapasite Çalıştı

29.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren tesislerde Kurban Bayramı’nda Muğla’da resmi rakamlara göre toplam 280 adet büyükbaş hayvan ve 1019 adet küçükbaş hayvan kesimi gerçekleşmiştir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Muğla ili genelinde Kurban Bayramı’nda resmi olarak çalışan mezbahalar ve kesim alanlarında toplam 280 adet büyükbaş hayvan ve 1019 adet küçükbaş hayvan kesimi İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarına uygun, kapalı alanlarda ve veteriner hekim kontrolünde kesildiğini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, Kurban Bayramı’nda Muğla ilinin tamamında vatandaşların mağdur edilmeden standartlara uygun alanlarda kurbanlıklarını kestirdiklerini, vatandaşların istek ve taleplerine göre kurbanlıkların teslim edildiğini söyledi. Hacı Koç; “Kurban Bayramı’nda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından İşletme Onay Belgeli ve Güvenilir ve Hijyenik Gıda Üretildiği anlamına gelen ISO:22000 kalite belgeli Marmaris, Menteşe, Milas, Fethiye Mezbahalarımız ile bayram süresince düzenleme ve temizliği yapılan Dalaman, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum Mezbahalarımızda ve Datça’da yeni kurulan kurban kesim ünitesinde sertifikalı kesiciler tarafından Veteriner Hekimler kontrolünde hizmet verilmiştir.

Ayrıca kurbanlıklar Düğerek ve Bayır hayvan pazarlarından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla ücretsiz taşınarak vatandaşların mezbaha ve kesim alanlarına ulaşımı sağlanmış ve kesimlerin bu alanlar dışında yapılmasının önüne geçilmeye çalışılmıştır.” dedi.