Meclis Canlı

Kültürel Mirasın Korunması İçin İlk İmza


02.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için ilk imzayı Milas İlçesi Euromos Antik Kenti Kazı Başkanlığı ile attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için il genelinde devam eden Stratonikeia, Knidos, Burgaz, Pedasa, Myndos, Letoon, Tlos, Kaunos, Beçin, Labraunda ve Euromos Arkeolojik Kazılarına destek vermek için ilk imzayı Milas İlçesi Euromos Antik Kenti Kazı Başkanlığı ile attı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik,Milas İlçesi Euromos Antik Kenti Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl arasında imzalanan protokol ile, 2015 yılı kazı sezonunda arkeolojik kazıların her birine ayni destekte bulunulması, restorasyon projelerine para aktarımı, bakım ve onarımı gereken kazı evi, depo, laboratuvar gibi taşınmazların bakım ve onarımlarını yapmak, kazı çalışmaları sırasında kazı başkanlığının ihtiyacı doğrultusunda dozer, vinç, itfaiye aracı gibi araç ve gereçlerin temininin sağlanması amaçlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın ilk çağlardan bugüne birçok uygarlığa ev sahipliği yapan, çok değerli bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi ve bu kültürel mirasın korunması için ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliğe sahip illerden biri. Karya ve Likya uygarlıklarına ev sahipliği yapmış ve daha birçok medeniyeti misafir etmiş eşsiz bir coğrafya. Tarihe yön veren, hatta tarihi kaleme alan isimler Herodot ve Hipokrat bu topraklarda yetişmiş bir nevi hemşerimizdir. Yetiştikleri topraklar ve kültür Anadolu Medeniyetidir. Muğla’mızda son rakamlara göre 110 antik kent var ve bunların 17’sinde de kazılar devam etmektedir. Muğla’mızda ortaya çıkarılmayı bekleyen ve bizlere belki de bu toprakları daha iyi anlatacak mirasımız bu kazılarla gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kanunların bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda kazılarımıza destek vermek istiyoruz. Bu ilk imzamız Muğla’mıza hayırlı olsun.” dedi.