Meclis Canlı

Kültür Kenti Muğla’ya Yakışan Kültür Merkezi


02.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kültür kenti Muğla’da, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel etkinliklere orkestra çukuru ve 233 metrekare sahnesi bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, sadece 2015 yılı Aralık ayına kadar 540 seminer, tiyatro, konferans, konser, festival, opera, bale, festival, toplantı gibi birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı eğitimleri, Kent Orkestrası konserleri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Recep Altınok, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin 29 Kasım 2008’de Muğla’ya hizmet vermeye başladığını, 600 kişi kapasiteli, 233 metrekarelik geniş bir sahneye sahip olduğunu ve birçok şehirde bulunmayan orkestra çukuru özelliği ile de opera, bale gibi etkinliklere Muğla’da ev sahipliği yapabildiğini söyledi. Ayrıca 133 kişilik, 88 kişilik iki seminer salonu ve 2 adet fuaye alanlarıyla çok farklı etkinliklerin Muğla’da gerçekleşmesine olanak sağladıklarını söyleyen Recep Altınok, konser, opera, bale gibi etkinlikler için Muğla’ya gelen misafirlerden de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi için olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimiz ile Muğlalıları farklı sanatsal etkinliklerle buluşturuyoruz.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2008 yılında Muğla’ya kazandırdıkları Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin modern, çağdaş tasarımı ve sahnesiyle Muğla’da yaşayanları bir araya getiren bir kültürel buluşma merkezi olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla, Karya, Likya gibi uygarlıklara ev sahipliği yapmış, Anadolu medeniyetinin izlerini günümüzde de yaşatan bir kültür kenti. Kültürel, sanatsal faaliyetlere meraklı bir insan zenginliğine sahip Muğla’mızda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi teknik özellikleri ve modern tasarımıyla birçok sanatsal faaliyetin bir arada yapılabileceği sahneye ve imkana sahip. Muğla’mızda vatandaşlarımızı ve Muğla’da öğrenim hayatını sürdüren 40 bine yakın üniversite öğrencimizi kültürel etkinlikler, konserler, opera ve bale gibi sanatsal etkinliklerle bir araya getirebilmeli ve buluşturabilmeliyiz.” dedi.