Köyceğiz ve Dalyan’da Çalışan Tekneler Ruhsatlandırılıyor

25.11.2016

18 Ağustos 2016 tarihli UKOME Kurulu toplantısında Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında çalışan, ticari plaka sahibi teknelere güzergah izin belgesi düzenlenmesiyle ilgili karar alınmıştı. Bu karar ile bahsi geçen yerlerde çalışan tekneleri ruhsatlandırma çalışmaları başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan yolcu motoru cinsindeki teknelerin ruhsatlandırma ve denetimiyle hizmet kalitesinin artırılmasının hedeflendiği dile getirildi. Şu ana kadar başvuruda bulunan yaklaşık 60 teknenin kontrollerinin yapılarak “Güzergah İzin Belgesi” düzenlendiği, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında, yolcu taşımacılığı yapan tüm teknelerin kontrol ve denetimlerinin tamamlanarak kriterleri sağlayanların UKOME kararı gereği yıl sonuna kadar ruhsatlandırılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.