Köy Enstitüleri’nin 77’nci Yılı Kutlandı

18.04.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-Sen işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikle Köy Enstitüleri’nin 77’nci kuruluş yıldönümü kutlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-Sen işbirliği ile 14 Nisan’da bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikle Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 77’nci yıldönümü kutlandı. Etkinliğe protokol ile birlikte köy enstitülü öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte dört Köy Enstitülü öğretmene şilt verilirken, Köy Enstitüleri’nin konu edildiği “Toprağın Çocukları” adlı belgeselin de gösterimi yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “77 yıl önce kurulan ve bu günlere gelindiğinde ışığıyla aydınlatan Köy Enstitüleri’nin hem şimdi hem de gelecekteki eğitim ve eğitimciye örnek olacağı düşüncesiyle, Köy Enstitülerinin 77’nci yılı kutlu olsun.” İfadeleri yer aldı.