Knidos’ta 2300 yıl sonra ilk konser

17.08.2018

İlk kez Datça Knidos Antik Kenti'nde seslendirilen Muğla Flüt Konçertosu dinleyicilerden tam not aldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Datça-Knidos Arkeoloji günlerinde sanat rüzgârları esti. Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası, 2. Datça Knidos Arkeoloji günleri kapsamında dünyaca ünlü flütist-besteci Halit Turgay’ı konuk etti.

Birçok eserin Türkiye’de ilk seslendirilişini yapan Halit Turgay, ‘Muğla Flüt Konçertosu, Dünya Prömiyerini Datça Knidos Antik Kentinde yaparak, dinleyicilere müzik dolu dakikalarla keyifli anlar yaşattı.

Yoğun katılımın olduğu konserde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile birlikte ilk kez Datça Knidos Antik Kenti’nde seslendirilen Muğla Flüt Konçertosu konseri, 2300 yıl sonra Antik Kenti müzikle buluşturdu. Ayrıca konser kapsamında sahne alan Bale sanatçısı Mahmut Akyol da büyük beğeniyle izlendi.