Live Stream

Kız Kardeşim Projesi Devam Ediyor

19.09.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Habitat Derneği işbirliği ile yürüttüğü “Kız Kardeşim” projesi kapsamında Muğlalı kadınlar finansal okur-yazarlık ve iletişim eğitimleri almaya devam ediyor.

Menteşe’de başlatılan projede temel finansal okuryazarlık, girişimciler için finansal okuryazarlık konuları ele alınıyor. Proje ile kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, toplumsal hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak; bölgesel kalkınmada aktif rol almalarını sağlamak ve fırsat yaratması amaçlanıyor. Bu eğitim içeriklerinin yanı sıra kendi alanlarında rol model olan, ilham veren kadınlarla katılımcılar bir araya getirilerek tecrübelerini aktarma fırsatı buluyorlar.

Menteşe’nin ardından Ula ve Milas’ta gerçekleştirilen eğitimler sonrasında proje çalışmaları diğer ilçelerde de devam edecek.

“Kız Kardeşim” eğitimlerine katılmak isteyen vatandaşlar Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 444 48 01 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla bilgi edinebilecekler.